25/09/2020 25/09/2020 Η Ιερά Αρχιεπισκοπή Κύπρου καλεί σήμερα τους Ιερείς, την Εκκλησιαστική Επιτροπή Αγίου Ιωάννου Μιας Μηλιάς, το Κοινοτικό Συμβούλιο και όλα τα Σωματεία των εκτοπισμένων κατοίκων της περιοχής, αλλά και όλους τους πιστούς στον εορτασμό του πολιούχου της Μιας Μηλιάς στις 25-26 Σεπτεμβρίου 2020. Υπενθυμίζεται ότι η Μια Μηλιά είναι κοινότητα της επαρχίας Λευκωσίας στην Κύπρο, που βρίσκεται πέρα...
25 Σεπτεμβρίου, 2020 - 10:35
Τελευταία ενημέρωση: 25/09/2020 - 9:54

Οι εκτοπισμένοι της Μιας Μηλιάς γιορτάζουν τον Άγ. Ιωάννη τον θεολόγο

Διαδώστε:
Οι εκτοπισμένοι της Μιας Μηλιάς γιορτάζουν τον Άγ. Ιωάννη τον θεολόγο

Η Ιερά Αρχιεπισκοπή Κύπρου καλεί σήμερα τους Ιερείς, την Εκκλησιαστική Επιτροπή Αγίου Ιωάννου Μιας Μηλιάς, το Κοινοτικό Συμβούλιο και όλα τα Σωματεία των εκτοπισμένων κατοίκων της περιοχής, αλλά και όλους τους πιστούς στον εορτασμό του πολιούχου της Μιας Μηλιάς στις 25-26 Σεπτεμβρίου 2020.

Υπενθυμίζεται ότι η Μια Μηλιά είναι κοινότητα της επαρχίας Λευκωσίας στην Κύπρο, που βρίσκεται πέρα από την πράσινη γραμμή, στα κατεχόμενα. Μετά την τουρκική εισβολή του 1974 το χωριό δεν ελέγχεται από την Κυπριακή Δημοκρατία και οι κάτοικοί του έχουν φυσικά εκτοπιστεί.

Σήμερα, 25 Σεπτεμβρίου 2020 και ώρα 6.30 μ.μ., λοιπόν θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός στον προαύλιο χώρο του προσωρινού οικήματος του Κοινοτικού Συμβουλίου Μιας Μηλιάς, όπου υπάρχει και μικρό προσκυνητάρι αφιερωμένο στον Άγιο Ιωάννη το Θεολόγο. Του Εσπερινού θα προστεί ο Επίσκοπος Μεσαορίας κ. Γρηγόριος συμπαραστατούμενος από τους Ιερείς της Μιας Μηλιάς και της Παλλουριώτισσας. Στο τέλος του Εσπερινού θα τελεστεί δέηση για ανεύρεση των αγνοουμένων και απελευθέρωση της πατρώας γης. Επίσης, θα τελεστούν Εθνικά μνημόσυνα των προαπελθόντων πριν και μετά την Τουρκική Εισβολή του 1974.

Αύριο, Σάββατο, ανήμερα της εορτής, 26 Σεπτεμβρίου 2020, θα τελεστεί Όρθρος και Θεία Λειτουργία στον πανηγυρίζοντα Ιερό Καθεδρικό Ναό του Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου στην Ιερά Αρχιεπισκοπή, προϊσταμένου του Επισκόπου Καρπασίας κ. Χριστοφόρου.

Για πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνήσουν με τον Κοινοτάρχη κ. Ανδρέα Δημοσθένους (τηλ. 99486732).

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων