08/10/2019 08/10/2019 Την Κυριακή, 6 Οκτωβρίου 2019 το μεσημέρι, οι εκτοπισμένοι της Τρυπημένης τίμησαν προεορτίως τη μνήμη των Αγίων Ανδρονίκου και Αθανασίας. Τελέστηκε ο Πανηγυρικός Εσπερινός των Αγίων ομοζύγων προϊσταμένου του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Μεσαορίας κ. Γρηγορίου στον ι.ν. Αγίας Φωτεινής της Καρπασίτιδος στην Κοφίνου. Κατά τη διάρκεια του Εσπερινού έγινε Δέηση ενώπιον των εικόνων της Παναγίας Ελεούσης...
08 Οκτωβρίου, 2019 - 13:34
Τελευταία ενημέρωση: 08/10/2019 - 13:26

Οι εκτοπισμένοι της Τρυπημένης τίμησαν τη μνήμη των Αγίων Ανδρονίκου και Αθανασίας

Διαδώστε:
Οι εκτοπισμένοι της Τρυπημένης τίμησαν τη μνήμη των Αγίων Ανδρονίκου και Αθανασίας

Την Κυριακή, 6 Οκτωβρίου 2019 το μεσημέρι, οι εκτοπισμένοι της Τρυπημένης τίμησαν προεορτίως τη μνήμη των Αγίων Ανδρονίκου και Αθανασίας.

Τελέστηκε ο Πανηγυρικός Εσπερινός των Αγίων ομοζύγων προϊσταμένου του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Μεσαορίας κ. Γρηγορίου στον ι.ν. Αγίας Φωτεινής της Καρπασίτιδος στην Κοφίνου.

Κατά τη διάρκεια του Εσπερινού έγινε Δέηση ενώπιον των εικόνων της Παναγίας Ελεούσης Τρυπημένης και των Αγίων Ανδρονίνου και Αθανασίας.

Επίσης, τελέστηκαν Αρτοκλασία και Μνημόσυνα πάντων των κληρικών, διδασκάλων, κοινοταρχών, επιτρόπων, ιεροψαλτών, ευεργετών, πατέρων και αδελφών της Τρυπημένης.

Ο Θεοφιλέστατος στο κήρυγμά του αναφέρθηκε στην πληθώρα Αγίων της νήσου μας και στο καθήκον όλων μας να τους γνωρίζουμε και να τιμούμε τη μνήμη τους. Υπενθύμισε στο εκκλησίασμα το βιβλίο του αειμνήστου Αρχιεπισκόπου Μακαρίου Γ΄ «Κύπρος η Αγία νήσος», στο οποίο παρουσιάζονται οι Άγιοι της Κύπρου. Επίσης, μίλησε για τη σημασία της συμμετοχής των πιστών στα άχραντα Μυστήρια της Εκκλησίας, επειδή για τον χριστιανό ο ιερός ναός δεν είναι απλώς τόπος προσευχής αλλά είναι τόπος μετάλειψης του Σώματος και του Αίματος του Κυρίου μας Ιησού Χριστού.

Στο τέλος του Εσπερινού ο Επίσκοπος Μεσαορίας μετέφερε σε όλους τις πατρικές ευχές του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Κύπρου κ.κ. Χρυσοστόμου. Επίσης, προσέφερε στον κ. Γεώργιο Γεωργίου, βουλευτή Αμμοχώστου, εκ μέρους της Εκκλησιαστικής Επιτροπής Παναγίας Ελεούσας Τρυπημένης, εικόνα των πέντε ιεραρχών της Κυθρέας, Δημητριανό (6 Νοεμβρίου), Πάππο (24 Οκτωβρίου), Αθανάσιο (24 Μαΐου), Φωτεινό (2 Αυγούστου) και Σπυρίδωνα (19 Σεπτεμβρίου).

Μετά το τέλος της ιερής Ακολουθίας πραγματοποιήθηκε συνεστίαση των χωριανών στο Κέντρο «Ποσειδώνιο».

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων