25/08/2020 25/08/2020 Η Ιερά Αρχιεπισκοπή Κύπρου ανακοίνωσε ότι η Εκκλησιαστική Επιτροπή Αγίου Χαραλάμπους Κοντέας, το Κοινοτικό Συμβούλιο και τα όλα τα οργανωμένα σύνολα της Κοντέας, με την ευκαιρία της εορτής στις 2 Σεπτεμβρίου του εξωκκλησιού του Αγίου Μάμαντος, που βρίσκεται στη είσοδο της κατεχόμενης κοινότητάς (από το Πέργαμος), στον κάμπο της Μεσαορίας, θα εορτάσουν τη μνήμη του....
25 Αυγούστου, 2020 - 18:06
Τελευταία ενημέρωση: 25/08/2020 - 18:19

Οι Κοντεάτες τιμούν τον Άγιο Μάμα στην προσφυγιά

Διαδώστε:
Οι Κοντεάτες τιμούν τον Άγιο Μάμα στην προσφυγιά

Η Ιερά Αρχιεπισκοπή Κύπρου ανακοίνωσε ότι η Εκκλησιαστική Επιτροπή Αγίου Χαραλάμπους Κοντέας, το Κοινοτικό Συμβούλιο και τα όλα τα οργανωμένα σύνολα της Κοντέας, με την ευκαιρία της εορτής στις 2 Σεπτεμβρίου του εξωκκλησιού του Αγίου Μάμαντος, που βρίσκεται στη είσοδο της κατεχόμενης κοινότητάς (από το Πέργαμος), στον κάμπο της Μεσαορίας, θα εορτάσουν τη μνήμη του.

“Καλούνται οι Κοντεάτες να συνεορτάσουν προεορτίως, τη μνήμη του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Μάμαντος την Κυριακή 30 Αυγούστου 2020, στον Ιερό Ναό του Αγίου Παντελεήμονος στο Μενεού, όπου ιερουργεί ο κοντεάτης Πρωτοπρεσβύτερος π. Παναγιώτης Προδρόμου. Θα παραστεί και ο τελευταίος Ιερέας της κοινότητας, π. Αναστάσιος Φραγκίσκος. Θα χοροστατήσει στον Όρθρο και θα προστή της Θείας Λειτουργίας ο Επίσκοπος Μεσαορίας Γρηγόριος. Κατά τη διάρκεια της ακολουθίας θα τελεστούν εορτές και μνημόσυνα των ηρώων και όλων τεθνεότων Κοντεατών. Ομιλητής θα είναι ο Κοινοτάρχης της Κοντέας κ. Χαράλαμπος Κρασιάς. Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας οι Κοντεάτες θα έχουν την ευκαιρία συναπαντήματος με κέρασμα στην αίθουσα του Ναού”, αναφέρει η σχετική ανακοίνωση.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων