02/12/2021 02/12/2021 Οι εκτοπισμένοι του Αποστόλου Ανδρέα του προαστίου Νεαπόλεως της Λευκωσίας εόρτασαν και φέτος τον προστάτη Άγιό τους στην προσφυγιά, τηρουμένων των πρωτόκολλων υγείας ένεκα της παρατεταμένης πανδημίας που δοκιμάζει τον κόσμο εδώ και 2 χρόνια. Το απόγευμα της Δευτέρας, 29 Νοεμβρίου 2021, τελέσθηκε ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός και ανήμερα της εορτής, Τρίτη 30 Νοεμβρίου 2021,...
02 Δεκεμβρίου, 2021 - 19:30

Οι πρόσφυγες της Νεαπόλεως εόρτασαν την μνήμη του Αποστόλου Ανδρέα

Διαδώστε:
Οι πρόσφυγες της Νεαπόλεως εόρτασαν την μνήμη του Αποστόλου Ανδρέα

Οι εκτοπισμένοι του Αποστόλου Ανδρέα του προαστίου Νεαπόλεως της Λευκωσίας εόρτασαν και φέτος τον προστάτη Άγιό τους στην προσφυγιά, τηρουμένων των πρωτόκολλων υγείας ένεκα της παρατεταμένης πανδημίας που δοκιμάζει τον κόσμο εδώ και 2 χρόνια.

Το απόγευμα της Δευτέρας, 29 Νοεμβρίου 2021, τελέσθηκε ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός και ανήμερα της εορτής, Τρίτη 30 Νοεμβρίου 2021, ο Όρθρος και η Θεία Λειτουργία στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Αποστόλου Ανδρέα, στο Συνοικισμό ΙΙΙ Στροβόλου. Των ιερών ακολουθιών προέστη ο Επίσκοπος Μεσαορίας κ. Γρηγόριος, συμπαραστατούμενος από τους κληρικούς της ενορίας, Πρωτοπρεσβύτερους π. Αντώνη Καλογήρου και π. Παναγιώτη Φλουρή, καθώς και το Διάκονο π. Ανδρέα Ματέι.

 

Ο Θεοφιλέστατος στο κήρυγμά του αναφέρθηκε στην κλήση του Αποστόλου Ανδρέου, ο οποίος, σύμφωνα με την ευαγγελική περικοπή της εορτής, ήταν ο Πρωτόκλητος Απόστολος και ανήκε στον κύκλο των μαθητών τού Αγίου Ιωάννου του Προδρόμου, ο οποίος αισθανόμενος την ολοκλήρωση της αποστολής του υπέδειξε στους μαθητές του τον Κύριο, ομολογώντας: «ἴδε ὁ ἀμνὸς τοῦ Θεοῦ» (Ιω. α΄ 29). Επίσης, έκανε αναφορά στα αναγνώσματα του Εσπερινού, από την Α΄ Καθολική Επιστολή του Αποστόλου Πέτρου.

 

Η Κύπρος μας έχει μία ιδιαίτερη αγάπη και ευλάβεια προς τον Πρωτόκλητο Ανδρέα, αφού σύμφωνα με την παράδοση ήλθε και στάθμευσε στο νησί μας στην πορεία του προς το Βυζάντιο. Αυτή την ευλάβεια του λαού μας προς τον Απόστολο Ανδρέα τη μαρτυρούν οι πολλοί ναοί που χτίστηκαν προς τιμή του και το ότι πολλοί χριστιανοί φέρουν με περηφάνεια το όνομα του τιμώμενου Αγίου.

 

 

Επίσης, μετέφερε τις πατρικές ευχές και την αγάπη του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Κύπρου κ.κ. Χρυσοστόμου. Τέλος, ευχήθηκε όπως με τις πρεσβείες του Αποστόλου Ανδρέα να έχουμε υγεία, δύναμη, γαλήνη στις καρδιές μας και να αξιωθούμε να προσκυνήσουμε τη μεγάλη εορτή των Χριστουγέννων. Μεταξύ των εορταστών παρέστησαν ο Δήμαρχος Στροβόλου κ. Ανδρέας Παπαχαραλάμπους και οι Εκκλησιαστικοί Επίτροποι της κατεχόμενης ενορίας Απ. Ανδρέου Νεαπόλεως.

Μετά την Ακολουθία του Εσπερινού έγινε λιτανεία της εικόνας του Αποστόλου Ανδρέα πέριξ του Ιερού Ναού.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων