11/06/2024 11/06/2024 Ως επισφράγισμα των δελφικών σχέσεων μεταξύ των Εκκλησιών Κωνσταντινουπόλεως και Κύπρου χαρακτηρίζει την κοινή εορτή των Αγίων Αποστόλων Βαρθολομαίου και Βαρνάβα ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος, σε Πατριαρχικό Γράμμα που έστειλε επί τη Θρονική Εορτή της Αγιωτάτης Εκκλησίας της Κύπρου.  Σε πανηγυρικό κλίμα εοιρτάστηκε η μνήμη του Αγίου Αποστόλου Βαρνάβα στη Λευκωσία. Κατά την ημέρα...
11 Ιουνίου, 2024 - 13:35
Τελευταία ενημέρωση: 11/06/2024 - 14:12

Οικουμενικός Πατριάρχης προς Κύπρου Γεώργιο: Επισφράγισμα των αδελφικών σχέσεων η κοινή εορτή των Αγίων Βαρθολομαίου και Βαρνάβα

Διαδώστε:
Οικουμενικός Πατριάρχης προς Κύπρου Γεώργιο: Επισφράγισμα των αδελφικών σχέσεων η κοινή εορτή των Αγίων Βαρθολομαίου και Βαρνάβα

Ως επισφράγισμα των δελφικών σχέσεων μεταξύ των Εκκλησιών Κωνσταντινουπόλεως και Κύπρου χαρακτηρίζει την κοινή εορτή των Αγίων Αποστόλων Βαρθολομαίου και Βαρνάβα ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος, σε Πατριαρχικό Γράμμα που έστειλε επί τη Θρονική Εορτή της Αγιωτάτης Εκκλησίας της Κύπρου. 

Σε πανηγυρικό κλίμα εοιρτάστηκε η μνήμη του Αγίου Αποστόλου Βαρνάβα στη Λευκωσία. Κατά την ημέρα αυτή η Εκκλησία της Κύπρου εορτάζει την Θρονική της εορτή καθώς ο Απόστολος Βαρνάβας υπήρξε ο ιδρυτής της Εκκλησίας στη μαρτυρική Νήσο. Της Θείας Λειτουργίας που τελέστηκε στον φερώνυμο επ’ ονόματι του Αποστόλου ναό στη πρωτεύουσα της Κύπρου, προέστη ο Αρχιεπίσκοπος κ.κ. Γεώργιος.

Με τον Αρχιεπίσκοπο και τους Ιεράρχες της Εκκλησίας της Κύπρου, συλλειτούργησε ο Μητροπολίτης Κυδωνιών κ. Αθηναγόρας, Εκπρόσωπος του Οικουμενικού Πατιάρχη κ.κ. Βαρθολομαίου.

Το θείο λόγο κήρυξε ο Αρχιγραμματέας της Ιεράς Συνόδου Αρχιμανδρίτης Γεώργιος Χριστοδούλου.

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος ανέγνωσε την Προσφώνηση του Παναγιωτάστου επί τη Θρονική Εορτή της Αγιωτάτης Εκκλησίας της Κύπρου.

Μεταξύ άλλων, ο Οικουμενικός Πατριάρχης στην προσφώνησή του αναφέρθηκε στην κοινή κληρονομιά της πίστεως της οποία διαφυλάσσουν οι δύο αδελφές Εκκλησίες, καθώς και στον κοινό αγώνα απέναντι στις σύγχρονες προκλήσεις τις οποίες αντιμετωπίζει η Ορθόδοξη Εκκλησία σήμερα.

Αναλυτικά η προσφώνηση: 

Διαβάστε επίσης: 

Η Μαράσλειος Σχολή άνοιξε και πάλι τις πόρτες της – Το μήνυμα του Οικουμενικού Πατριάρχη για το μέλλον της παιδείας

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων