01/09/2020 01/09/2020 Πολλές είναι οι εκκλησίες που έχουν αφιερωθεί στον Άγιο Μάμα, που γιορτάζει αύριο, στην Κύπρο, με αποτέλεσμα οι πιστοί να…έχουν τη δυνατότητα να διαλέξουν πού θα εκκλησιαστούν την ημέρα της εορτής ενός Αγίου, ο οποίος στην Ελλάδα δεν είναι τόσο γνωστός. Συγκεκριμένα, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κιτίου (στην Κύπρο), κ. Νεκτάριος, σήμερα, Τρίτη 1η Σεπτεμβρίου 2020,...
01 Σεπτεμβρίου, 2020 - 19:09
Τελευταία ενημέρωση: 01/09/2020 - 19:06

Όλη η ορθόδοξη Κύπρος πανηγυρίζει τον Άγιο Μάμα

Διαδώστε:
Όλη η ορθόδοξη Κύπρος πανηγυρίζει τον Άγιο Μάμα

Πολλές είναι οι εκκλησίες που έχουν αφιερωθεί στον Άγιο Μάμα, που γιορτάζει αύριο, στην Κύπρο, με αποτέλεσμα οι πιστοί να…έχουν τη δυνατότητα να διαλέξουν πού θα εκκλησιαστούν την ημέρα της εορτής ενός Αγίου, ο οποίος στην Ελλάδα δεν είναι τόσο γνωστός.

Συγκεκριμένα, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κιτίου (στην Κύπρο), κ. Νεκτάριος, σήμερα, Τρίτη 1η Σεπτεμβρίου 2020, χοροστατεί στην ακολουθία του εσπερινού στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό του Αγίου Μάμαντος στους Τρούλλους.

Επίσης, εορτάζει ο Ιερός Ναός Αγίου Μάμα στην Κάτω Λακατάμια, όπου απόψε τελείται ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, κατά τον οποίο χοροστατεί και θα κηρύξει τον Θείο Λόγο ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Μεσαορίας κ. Γρηγόριος. Ανήμερα της εορτής (Τετάρτη 2 Σεπτεμβρίου), θα λειτουργήσει και θα κηρύξει ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Καρπασίας κ. Χριστοφόρος στον ίδιο πανηγυρίζοντα ιερό ναό.

Παράλληλα, πανηγυρίζει και ο Άγιος Μάμας της Ιεράς Μητροπόλεως Πάφου.

Ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Πάφου κ. Γεώργιος χοροστατεί απόψε, Τρίτη 1 Σεπτεμβρίου, κατά τον εσπερινό στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Αγίου Μάμαντος στη Μηλιά. Την Τετάρτη 2 Σεπτεμβρίου θα λειτουργήσει και θα κηρύξει στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Αγίου Μάμαντος στην Περιστερώνα Χρυσοχούς.

Ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης της Ιεράς Μητροπόλεως Πάφου κ. Τυχικός θα προστεί απόψε του εσπερινού και θα κηρύξει στον πανηγυρίζοντα Ιερό Καθεδρικό Ναό Αγίου Μάμαντος στην Περιστερώνα Χρυσοχούς. Αύριο (Τετάρτη 2 Σεπτεμβρίου) ο ίδιος θα λειτουργήσει και θα κηρύξει στο πανηγυρίζον Ιερό Παρεκκλήσι Αγίου Μάμαντος στην Μαραθούντα.

Τέλος, εορτάζει ταυτόχρονα και ο Ιερός Ναός Αγίου Μάμα στη Λεμεσό. Με την ευκαιρία της εορτής του Αγίου Ενδόξου Παιδομάρτυρος Μάμαντος, στον Ιερό Ναό Αγίου Μάμαντος Τραχωνίου αυτή την ώρα τελείται αρχιερατικός πανηγυρικός εσπερινός, χοροστατούντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Αμαθούντος κ. Νικολάου. Την επομένη το πρωί θα τελεσθεί αρχιερατική πανηγυρική Θεία Λειτουργία, προϊσταμένου του Πανιερωτάτου Μητροπολίτου Λεμεσού κ. Αθανασίου.

Στον Ιερό Ναό Αγίου Μάμαντος στην ομώνυμη κοινότητα με την ευκαιρία της εορτής του Αγίου Ενδόξου Μεγαλομάρτυρος Μάμαντος αυτή την ώρα τελείται Πανηγυρικός Εσπερινός υπαίθρια, στο προαύλιο του ναού, χοροστατούντος του Πανιερωτάτου Μητροπολίτου Λεμεσού κ. Αθανασίου. Την επομένη το πρωί, θα τελεσθεί Θεία Λειτουργία στο παρεκκλήσιο της Αγίας Παρασκευής.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων