06/02/2024 06/02/2024 Όμιλος Χριστιανών Ορθοδόξων από την Ιερά Μητρόπολη Αυστρίας-Εξαρχία Ουγγαρίας και Μεσευρώπης του Οικουμενικού Πατριαρχείου πραγματοποιεί από χθες, 5.2.2024, εξαήμερο προσκύνημα σε μονές, εκκλησίες και άλλους ιστορικούς χώρους της Κύπρου. Ο όμιλος των προσκυνητών, του οποίου ηγείται ο Μητροπολίτης Αυστρίας και Έξαρχος Ουγγαρίας και Μεσευρώπης, Αρσένιος, έγινε δεκτός στην Ιερά Αρχιεπισκοπή Κύπρου από τον Αρχιεπίσκοπο Γεώργιο....
06 Φεβρουαρίου, 2024 - 13:08

Όμιλος Χριστιανών Ορθοδόξων από την Ιερά Μητρόπολη Αυστρίας στην Κύπρο

Διαδώστε:
Όμιλος Χριστιανών Ορθοδόξων από την Ιερά Μητρόπολη Αυστρίας στην Κύπρο

Όμιλος Χριστιανών Ορθοδόξων από την Ιερά Μητρόπολη Αυστρίας-Εξαρχία Ουγγαρίας και Μεσευρώπης του Οικουμενικού Πατριαρχείου πραγματοποιεί από χθες, 5.2.2024, εξαήμερο προσκύνημα σε μονές, εκκλησίες και άλλους ιστορικούς χώρους της Κύπρου.

Ο όμιλος των προσκυνητών, του οποίου ηγείται ο Μητροπολίτης Αυστρίας και Έξαρχος Ουγγαρίας και Μεσευρώπης, Αρσένιος, έγινε δεκτός στην Ιερά Αρχιεπισκοπή Κύπρου από τον Αρχιεπίσκοπο Γεώργιο. Τον Μητροπολίτη Αυστρίας συνοδέουν ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Απαμείας, Παΐσιος, ο Πρωτοσύγκελλος Αρχιμ. Αρχιμανδρίτης Mag. Μάξιμος Rudk και o Αρχιερατικός Επίτροπος, Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Ιωάννης Νικολίτσης και άλλοι ιερείς.

Όπως αναφέρει ο ageliaforos.com, ο Αρχιεπίσκοπος Γεώργιος είχε κατ’ιδίαν συνάντηση με τον Μητροπολίτη Αυστρίας, τον Επίσκοπο Απαμείας και τους κληρικούς, κατά την οποία έγινε και ανταλλαγή αναμνηστικών δώρων. Στη συνέχεια ο Αρχιεπίσκοπος μίλησε σε όλους τους επισκέπτες από την Αυστρία, στους οποίους τόνισε τον κίνδυνο που διατρέχει η Κύπρος από την συνεχιζόμενη τουρκική κατοχή και την αδιάλλακτη πολιτική της Άγκυρας, με αποτέλεσμα εδώ και 50 χρόνια το Κυπριακό να παραμένει άλυτο.

Ο Μακαριώτατος ζήτησε την βοήθεια όλων για την εξεύρεση ειρηνικής και βιώσιμης λύσης του Κυπριακού, η οποία θα σέβεται τα δικαιώματα όλων των Κυπρίων πολιτών.

Απαντώντας, ο Μητροπολίτης Αυστρίας ευχαρίστησε τον Μακαριώτατο για την συνάντηση και τους λόγους του. Σημείωσε ότι η επίσκεψη γίνεται με την ευλογία του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου, ο οποίος στέλνει τους αδελφικούς ασπασμούς του στον Αρχιεπίσκοπο Γεώργιο. Τέλος, εξέφρασε την συγκίνηση του ιδίου και όλου του ομίλου, διότι βρίκονται στα αγιασμένα και μαρτυρικά χώματα της Κύπρου.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων