11/05/2022 11/05/2022 Η μνήμη του Αγίου Μάρτυρος Χριστοφόρου εορτάσθηκε στο ομώνυμο παρεκκλήσιο του Αγίου, το οποίο βρίσκεται εντός του χώρου του ιδρύματος Χρίστου Στέλιου Ιωάννου στο Στρόβολο. Των ακολουθιών, του πανηγυρικού Εσπερινού (8 Μαΐου 2022) και της Θείας Λειτουργίας (9 Μαΐου 2022), προέστη ο Επίσκοπος Μεσαορίας κ. Γρηγόριος, τον οποίον πλαισίωσαν οι κληρικοί της ενορίας Τιμίου Σταυρού...
11 Μαΐου, 2022 - 18:32
Τελευταία ενημέρωση: 11/05/2022 - 17:52

Πανήγυρη Αγ. Χριστοφόρου στο Ίδρυμα Χρίστου Στέλιου Ιωάννου στη Λευκωσία

Διαδώστε:
Πανήγυρη Αγ. Χριστοφόρου στο Ίδρυμα Χρίστου Στέλιου Ιωάννου στη Λευκωσία

Η μνήμη του Αγίου Μάρτυρος Χριστοφόρου εορτάσθηκε στο ομώνυμο παρεκκλήσιο του Αγίου, το οποίο βρίσκεται εντός του χώρου του ιδρύματος Χρίστου Στέλιου Ιωάννου στο Στρόβολο.

Των ακολουθιών, του πανηγυρικού Εσπερινού (8 Μαΐου 2022) και της Θείας Λειτουργίας (9 Μαΐου 2022), προέστη ο Επίσκοπος Μεσαορίας κ. Γρηγόριος, τον οποίον πλαισίωσαν οι κληρικοί της ενορίας Τιμίου Σταυρού Στροβόλου.

Στο κήρυγμα του θείου λόγου ο Θεοφιλέστατος αναφέρθηκε στα γεγονότα του ενταφιασμού του άχραντου Σώματος του Κυρίου στον οικογενειακό τάφο του Ιωσήφ από την Αριμαθαία αλλά και στις Μυροφόρες γυναίκες που το πρωί της Κυριακής, ενώ πήγαιναν να αλείψουν με μύρα το Σώμα του Χριστού, βρήκαν τον τάφο άδειο και τον άγγελο που τους ανήγγειλε το χαρμόσυνο μήνυμα της Ανάστασης. Αυτά τα γεγονότα εορτάζουμε αυτή την εβδομάδα των Μυροφόρων, η οποία αποδίδεται στις 14 Μαΐου 2022. Έτσι εξηγείται γιατί στις ακολουθίες της ημέρας, μαζί με τα ψαλλόμενα για τον Άγιο Χριστοφόρο και τον Προφήτη Ησαΐα, ακούμε και αυτά που αναφέρονται στις Μυροφόρες γυναίκες.

Επίσης, αναφέρθηκε στις αρετές και το μαρτύριο του Αγίου Χριστοφόρου, προστάτου του Ιδρύματος αλλά και στον προφήτη Ησαϊα, τον οποίο η Εκκλησία τιμά σήμερα. Επισήμανε τις λεπτομερείς προφητείες του για την έλευση του Ιησού Χριστού.

Τέλος, ο Θεοφιλέστατος μετέφερε στο Διευθυντή, στους συνεργάτες του και προς όλο το εκκλησίασμα τις αναστάσιμες ευχές του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Κύπρου κ.κ. Χρυσοστόμου.

Κατά τις Ακολουθίες τελέστηκαν τα Μνημόσυνα των μεγάλων ευεργετών και κτητόρων του ιδρύματος, Στέλιου, της συζύγου αυτού Έλλης και του υιού αυτών Χρίστου.

Στο τέλος του Εσπερινού έγινε λιτανεία πέριξ του ναού της ιερής εικόνος του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Χριστοφόρου.

Κατά τη διάρκεια των Ακολουθιών συμμετείχαν διδάσκοντες, διδασκόμενοι και εργαζόμενοι του Ιδρύματος.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων