21/05/2022 21/05/2022 Στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στο Ελληνικό Κοιμητήριο στη Λευκωσία τελέστηκε το απόγευμα της Παρασκευής, 20ής Μαΐου 2022, Αρχιερατικός εσπερινός μετά αρτοκλασίας και θείου κηρύγματος επί τη μνήμη των αγίων θεοστέπτων μεγάλων βασιλέων και ισαποστόλων Κωνσταντίνου και Ελένης, χοροστατούντος τού Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Καρπασίας κ. Χριστοφόρου, πλαισιουμένου από κληρικούς της Ιεράς Αρχιεπισκοπής. Κατά...
21 Μαΐου, 2022 - 11:48
Τελευταία ενημέρωση: 21/05/2022 - 11:49

Πανηγυρικός Εσπερινός Αγ. Κωνσταντίνου και Ελένης στη Λευκωσία

Διαδώστε:
Πανηγυρικός Εσπερινός Αγ. Κωνσταντίνου και Ελένης στη Λευκωσία

Στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στο Ελληνικό Κοιμητήριο στη Λευκωσία τελέστηκε το απόγευμα της Παρασκευής, 20ής Μαΐου 2022, Αρχιερατικός εσπερινός μετά αρτοκλασίας και θείου κηρύγματος επί τη μνήμη των αγίων θεοστέπτων μεγάλων βασιλέων και ισαποστόλων Κωνσταντίνου και Ελένης, χοροστατούντος τού Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Καρπασίας κ. Χριστοφόρου, πλαισιουμένου από κληρικούς της Ιεράς Αρχιεπισκοπής.

Κατά την διάρκεια του εσπερινού προσήλθε πλήθος πιστών αφενός μεν να ανάψει ένα κερί και να αιτηθεί της πρεσβείες των αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης, αφετέρου δε να αρδεύσει τις πλούσιες δωρεές της Χάριτος που δίνονται ιδιαίτερα την ημέρα μνήμης των τιμωμένων αγίων της Εκκλησίας μας.

Ο Θεοφιλέστατος στο κήρυγμα τού θείου λόγου αναφέρθηκε στη σημασία τής εορτής των δύο μεγάλων αυτών μορφών τής Ορθοδοξίας και στον ρόλο που διαδραμάτισαν στη στήριξη και διάδοση τού Χριστιανισμού.

Ακόμη, κατά τη διάρκεια του εσπερινού αναπέμφθηκε δέηση και έγινε, σύμφωνα με το τυπικό, περιφορά της εικόνας των αγίων. Στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στο Ελληνικό Κοιμητήριο στη Λευκωσία, τελέστηκε το απόγευμα της Παρασκευής, 20ής Μαΐου 2022, Αρχιερατικός εσπερινός μετά αρτοκλασίας και θείου κηρύγματος επί τη μνήμη των αγίων θεοστέπτων μεγάλων βασιλέων και ισαποστόλων Κωνσταντίνου και Ελένης, χοροστατούντος τού Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Καρπασίας κ. Χριστοφόρου, πλαισιουμένου από κληρικούς της Ιεράς Αρχιεπισκοπής.

Κατά την διάρκεια του εσπερινού προσήλθε πλήθος πιστών αφενός μεν να ανάψει ένα κερί και να αιτηθεί τις πρεσβείες των αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης, αφετέρου δε να αρδεύσει τις πλούσιες δωρεές της Χάριτος που δίνονται ιδιαίτερα την ημέρα μνήμης των τιμωμένων αγίων της Εκκλησίας μας.

Ο Θεοφιλέστατος στο κήρυγμα τού θείου λόγου αναφέρθηκε στη σημασία τής εορτής των δύο μεγάλων αυτών μορφών τής Ορθοδοξίας και στον ρόλο που διαδραμάτισαν στη στήριξη και διάδοση τού Χριστιανισμού.

Ακόμη, κατά τη διάρκεια του εσπερινού αναπέμφθηκε δέηση και έγινε, σύμφωνα με το τυπικό, περιφορά της εικόνας των αγίων.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων