26/01/2023 26/01/2023 Το εσπέρας της Δευτέρας, 23 Ιανουαρίου 2023, τελέστηκε ο Πανηγυρικός Εσπερινός στην Ιερά Μονή Αγίου Νεοφύτου με την παρουσία πλήθους προσκυνητών. Μέσα σε κατανυκτική ατμόσφαιρα, ξεκίνησαν οι εορτασμοί της ανάμνησης του θαύματος της διάσωσης του Αγίου Νεοφύτου από την πτώση ογκόλιθου από την άνω Εγλείστρα. Ο Όσιος Νεόφυτος ξεκίνησε από τη γενέτειρα του τα Λεύκαρα...
26 Ιανουαρίου, 2023 - 17:45
Τελευταία ενημέρωση: 26/01/2023 - 17:49

Πανηγυρικός Εσπερινός στην Ιερά Μονή Αγίου Νεοφύτου στην Πάφο

Διαδώστε:
Πανηγυρικός Εσπερινός στην Ιερά Μονή Αγίου Νεοφύτου στην Πάφο

Το εσπέρας της Δευτέρας, 23 Ιανουαρίου 2023, τελέστηκε ο Πανηγυρικός Εσπερινός στην Ιερά Μονή Αγίου Νεοφύτου με την παρουσία πλήθους προσκυνητών.

Μέσα σε κατανυκτική ατμόσφαιρα, ξεκίνησαν οι εορτασμοί της ανάμνησης του θαύματος της διάσωσης του Αγίου Νεοφύτου από την πτώση ογκόλιθου από την άνω Εγλείστρα.

Ο Όσιος Νεόφυτος ξεκίνησε από τη γενέτειρα του τα Λεύκαρα και έφτασε στον Πενταδάκτυλο και τη Μονή του Αγίου Χρυσοστόμου και από εκεί η πρόνοια του Θεού τον έφερε να συνεχίσει βαθύτερα και πλατύτερα την άσκηση, την προσευχή, τη μελέτη και τη συγγραφή πάντα με αγάπη και ταπείνωση στην Πάφο. Είναι με αυτά τα δεδομένα που αξιώθηκε να βιώσει την αποκάλυψη της Αγίας Τριάδας.

Τελέστηκε αρτοκλασία και λιτάνευση της ιερής εικόνας του Αγίου Νεοφύτου.

Διαβάστε επίσης: 

Αγ. Νεόφυτος: Ο μοναχός που σμίλευσε την Εγκλείστρα του στα βράχια – Πανηγυρίζει σήμερα το μοναστήρι στην Κύπρο

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων