14/08/2022 14/08/2022 Πραγματοποιήθηκε το βράδυ του Σαββάτου στην πλατεία του Αγίου Γεωργίου Παραλιμνίου τρισάγιο και άναμμα κεριών εις μνήμη των 121 ανθρώπων που έχασαν τόσο άδικα τη ζωή τους στο αεροπορικό δυστύχημα της 14ης Αυγούστου 2005 στο Γραμματικό.  Παρέστησαν συγγενείς των θυμάτων και πλήθος κόσμου. Σήμερα τελέστηκε το ετήσιο μνημόσυνο στο Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Γεωργίου Παραλιμνίου προεξάρχοντος...
14 Αυγούστου, 2022 - 9:24
Τελευταία ενημέρωση: 14/08/2022 - 9:29

Παραλίμνι: 121 κεριά στη μνήμη των θυμάτων που χάθηκαν στο Γραμματικό

Διαδώστε:
Παραλίμνι: 121 κεριά στη μνήμη των θυμάτων που χάθηκαν στο Γραμματικό

Πραγματοποιήθηκε το βράδυ του Σαββάτου στην πλατεία του Αγίου Γεωργίου Παραλιμνίου τρισάγιο και άναμμα κεριών εις μνήμη των 121 ανθρώπων που έχασαν τόσο άδικα τη ζωή τους στο αεροπορικό δυστύχημα της 14ης Αυγούστου 2005 στο Γραμματικό. 

Παρέστησαν συγγενείς των θυμάτων και πλήθος κόσμου.

Σήμερα τελέστηκε το ετήσιο μνημόσυνο στο Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Γεωργίου Παραλιμνίου προεξάρχοντος του Πανιεροτάτου Μητροπολίτου Κωνσταντίας και Αμμοχώστου κ. Βασιλείου.

Το χρονικό της μοιραίας πτήσης 

Το τύπου Boeing 737-31S αεροσκάφος της αεροπορικής εταιρείας «Ήλιος» εκτελούσε πτήση από Λάρνακα προς Πράγα με ενδιάμεσο σταθμό την Αθήνα.

Λίγη ώρα μετά την απογείωση, λόγω ταχείας αποσυμπίεσης, στο εσωτερικό της καμπίνας εξέλειψε το οξυγόνο.

Όταν τελείωσε και το οξυγόνο από τις μάσκες που έπεσαν, όλοι οι επιβαίνοντες, συμπεριλαμβανομένων των πιλότων, έχασαν τις αισθήσεις τους. Ανάμεσά τους ήταν και 22 ανήλικα παιδιά.

Εξαίρεση αποτέλεσε ο ιπτάμενος φροντιστής Ανδρέας Προδρόμου.

Έχοντας πτυχίο πιλότου, επιχείρησε να πάρει τον έλεγχο του αεροπλάνου και μάλιστα έγινε αντιληπτός και από τους πιλότους μαχητικών F-16, που είχαν προσεγγίσει το Boeing.

Οι προσπάθειες του Προδρόμου απέβησαν άκαρπες. Το αεροσκάφος έμεινε από καύσιμα και σε διάστημα 10 λεπτών σταμάτησαν και οι δύο κινητήρες, πρώτα ο αριστερός και έπειτα ο δεξιός.

Στις 12:05 το μεσημέρι της 14ης Αυγούστου 2005, το «Ήλιος» συνετρίβη στο Γραμματικό, σε ορεινή περιοχή.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων