20/07/2021 20/07/2021 Με απόφαση του Αρχιεπισκόπου Κύπρου κ.κ. Χρυσοστόμου πραγματοποιήθηκε στο Μέγα Συνοδικό της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Κύπρου, στις 19 Ιουλίου 2021, η τελετή παρασημοφόρησης του κ. Γιάννη Δεμιρτζόγλου, Διευθυντή του Ζωγραφείου Λυκείου Κωνσταντινουπόλεως, με το χρυσό παράσημο του Αποστόλου Παύλου, την υψίστη τιμητική Διάκριση της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Κύπρου. Η τελετή ξεκίνησε με το απολυτίκιο του Αποστόλου Βαρνάβα...
20 Ιουλίου, 2021 - 14:50
Τελευταία ενημέρωση: 20/07/2021 - 14:51

Παρασημοφόρηση του Διευθυντή του Ζωγραφείου Λυκείου

Διαδώστε:
Παρασημοφόρηση του Διευθυντή του Ζωγραφείου Λυκείου

Με απόφαση του Αρχιεπισκόπου Κύπρου κ.κ. Χρυσοστόμου πραγματοποιήθηκε στο Μέγα Συνοδικό της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Κύπρου, στις 19 Ιουλίου 2021, η τελετή παρασημοφόρησης του κ. Γιάννη Δεμιρτζόγλου, Διευθυντή του Ζωγραφείου Λυκείου Κωνσταντινουπόλεως, με το χρυσό παράσημο του Αποστόλου Παύλου, την υψίστη τιμητική Διάκριση της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Κύπρου.

Η τελετή ξεκίνησε με το απολυτίκιο του Αποστόλου Βαρνάβα και ύμνους εκκλησιαστικούς τους οποίους απέδωσαν μέλη του βυζαντινού χορού «Το Τάλαντον», υπό τη διεύθυνση του κ. Ευαγγέλου Γεωργίου.

Ακολούθησε η απαγγελία του ποιήματος, με τίτλο «Δονούσα Φλόγα, Ζωγράφειο», σύνθεση του αειμνήστου μητροπολίτου Πέργης Ευαγγέλου Γαλάνη το οποίο απέδωσε ο απόφοιτος του Ζωγραφείου Λυκείου, κ. Σπύρος Αθανασιάδης.

Το Γράμμα της Αυτού Θειοτάτης Παναγιότητος του αρχιεπισκόπου Νέας Ρώμης και Οικουμενικού Πατριάρχου κ.κ. Βαρθολομαίου, ανέγνωσε ο Αρχιγραμματέας της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας Κύπρου, Αρχιμ. Γεώργιος Χριστοδούλου.

Μετά την προσφώνηση του τιμωμένου εκ μέρους του Αρχιεπισκόπου Κύπρου κ.κ. Χρυσοστόμου, ακολούθησε ανάγνωση του Κειμένου της Βράβευσης και Απονομή του Χρυσού παρασήμου του Αποστόλου Παύλου, προς τον κ. Γιάννη Δεμιρτζόγλου, διευθυντή Ζωγραφείου Λυκείου Κωνσταντινουπόλεως, «διά την υψηλή διακονίαν αυτού προς την παιδείαν του Οικουμενικού ελληνισμού».

Μετά την αντιφώνηση και τις ευχαριστίες εκ μέρους του Γ. Δεμιρτζόγλου, η εκδήλωση διανθίστηκε με δύο τραγούδια σε ποίηση Οδυσσέα Ελύτη, από τον απόφοιτο του Παγκυπρίου Γυμνασίου και φοιτητή Μουσικής στη Νέα Υόρκη, Αλέξανδρο Ντάρνα. Η εκδήλωση έκλεισε με τον Πολυχρονισμό της Α.Μ. του Αρχιεπισκόπου Κύπρου κ.κ. Χρυσοστόμου Β´.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΗΝ ΠΡΟΣΦΩΝΗΣΗ ΤΟΥ ΜΑΚΑΡΙΩΤΑΤΟΥ

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων