27/06/2021 27/06/2021 Χοροστατούντος τού Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Κύπρου κ.κ. Χρυσοστόμου Β΄ τελέστηκε ο πανηγυρικός εσπερινός με την ευκαιρία τής μνήμης των Αγίων Πάντων στον ομώνυμο Ιερό Ναό στη Μακεδονίτισσα Λευκωσίας. Παρών στην ακολουθία ήταν κι ο Επίσκοπος Μεσαορίας κ. Γρηγόριος, ενώ έλαβαν μέρος κληρικοί τής αρχιεπισκοπικής περιφέρειας. Με την εορταστική ατμόσφαιρα τής πανήγυρης όλων των αγίων της Εκκλησίας...
27 Ιουνίου, 2021 - 11:38
Τελευταία ενημέρωση: 27/06/2021 - 10:50

Περιφορά της Εικόνας των Αγίων Πάντων στη Λευκωσία

Διαδώστε:
Περιφορά της Εικόνας των Αγίων Πάντων στη Λευκωσία

Χοροστατούντος τού Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Κύπρου κ.κ. Χρυσοστόμου Β΄ τελέστηκε ο πανηγυρικός εσπερινός με την ευκαιρία τής μνήμης των Αγίων Πάντων στον ομώνυμο Ιερό Ναό στη Μακεδονίτισσα Λευκωσίας. Παρών στην ακολουθία ήταν κι ο Επίσκοπος Μεσαορίας κ. Γρηγόριος, ενώ έλαβαν μέρος κληρικοί τής αρχιεπισκοπικής περιφέρειας.

Με την εορταστική ατμόσφαιρα τής πανήγυρης όλων των αγίων της Εκκλησίας μας ολοκληρώνεται ο κύκλος των κινητών εορτών του εκκλησιαστικού ενιαυτού, ο οποίος ξεκίνησε με το Τριώδιο.

Κατά τη διάρκεια του εσπερινού τελέστηκε αρτοκλασία και έγινε περιφορά της εικόνας των Αγίων περιμετρικά του ναού.

Ο Μακαριώτατος, πριν την απόλυση, κήρυξε τον Θείο Λόγο και αναφέρθηκε εκτενώς στο παράδειγμα που κληροδοτούν όλοι οι άγιοι σε μας, που δεν είναι άλλο από το ολοκληρωτικό δόσιμο του εαυτού τους στον Θεό και στον συνάνθρωπο.

«Η πλήρης απουσία της ιδιοτέλειας, της φιλαυτίας και της αυτοπροβολής ήταν αυτά», σύμφωνα με τον Μακαριώτατο, «που επικύρωσαν την γνησιότητα του αγώνα όλων των αγίων μας, ο οποίος ήταν διαφορετικός για τον καθένα ξεχωριστά.Έχοντας, λοιπόν, αυτό το παράδειγμα, της ολοκληρωτικής προσφοράς του εαυτού μας στο θέλημα του Θεού, μπορούμε να γίνουμε άγιοι και να ευαρεστήσουμε τον Θεό με τη βιοτή μας. Βασική προϋπόθεση, όμως, για την επιτυχία του αγώνα μας, είναι η αγάπη προς όλους, η εσωτερική ειρήνη που έφερε ο ίδιος ο Χριστός, που μας απαλλάσσει από τις αναστατώσεις κι η ταπείνωση, την οποία εγκολπώθηκαν όλοι οι άγιοι, ώστε η άσκησή τους ως θυσία ευάρεστη να προσφερθεί στον Τριαδικό Θεό. Κι όσοι έχουν αξιώματα να τα αντιμετωπίζουν ως δύναμη για προσφορά και όχι ως μέσα επιβολής της ανωτερότητάς τους. Έτσι έζησαν οι άγιοι. Άλλοι πλούσιοι και άλλοι φτωχοί. Άλλοι ασκητές στην έρημο, συνομιλούσαν με τον Θεό και παρακαλούσαν με την προσευχή τους για όλο τον κόσμο, προσφέροντας ως θυσία τούς κόπους και τους αγώνες τους. Δεν κερδίζει κανένας τη Βασιλεία τού Θεού, αδελφοί μου, χωρίς να αγαπήσει και τον συνάνθρωπό του. Η πληρότητα ζωής που είχαν οι άγιοι, δεν επέτρεπε σε κανένα εξωτερικό πειρασμό ή δοκιμασία να εμποδίσει την ανοδική πορεία τους προς τον αγιασμό. Ούτε τα χρήματα, ούτε τα κτήματα», επισήμανε ο Μακαριώτατος, «θα δώσουν σε κανένα μας πληρότητα ζωής. Η εσωτερική πληρότητα είναι αισθητή μόνο σε εκείνους που έχουν τον Θεό μέσα τους, στους ταπεινούς, στους ανιδιοτελείς, στους ανεξίκακους και οικτίρμονες ανθρώπους».

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων