04/05/2019 04/05/2019 Με κάθε επισημότητα εορτάστηκε στο Παραλίμνι η μνήμη του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Γεωργίου του Τροπαιοφόρου, κατά την οποία πανηγυρίζει ο ομώνυμος Μητροπολιτικός Ναός στο κέντρο της πόλης. Για το εύσημο της ημέρας, όταν η 23η Απριλίου συμπέσει μέσα στη Μεγάλη Σαρακοστή ή τη Μεγάλη Εβδομάδα, η εορτή τελείται εκ μεταθέσεως το Σαββάτο της Διακαινησίμου. Την παραμονή...
04 Μαΐου, 2019 - 9:02
Τελευταία ενημέρωση: 04/05/2019 - 8:40

Πλήθος κόσμου τίμησε τον Προστάτη του Παραλιμνίου

Διαδώστε:
Πλήθος κόσμου τίμησε τον Προστάτη του Παραλιμνίου

Με κάθε επισημότητα εορτάστηκε στο Παραλίμνι η μνήμη του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Γεωργίου του Τροπαιοφόρου, κατά την οποία πανηγυρίζει ο ομώνυμος Μητροπολιτικός Ναός στο κέντρο της πόλης.

Για το εύσημο της ημέρας, όταν η 23η Απριλίου συμπέσει μέσα στη Μεγάλη Σαρακοστή ή τη Μεγάλη Εβδομάδα, η εορτή τελείται εκ μεταθέσεως το Σαββάτο της Διακαινησίμου.

Την παραμονή της εορτής, Παρασκευή της Διακαινησίμου, 3 Μαΐου 2019 τελέστηκε ο Μέγας Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός προεξάρχοντος του Πανιερωτάτου Μητροπολίτη Κωνσταντίας και Αμμοχώστου κ. Βασιλείου. Το ιερό αναλόγιο κόσμησαν οι ιεροψάλτες Ηλίας Φραγκάκης, Κώστας Ψάλτης, Δανιήλ Πογιατζής περιστοιχιζόμενοι από νεαρούς φιλόμουσους.

Δεκάδες πιστοί από ολόκληρη την ελεύθερη επαρχία Αμμοχώστου κατέκλυσαν τον ιερό ναό αλλά και τον προαύλιο χώρο για να τιμήσουν να τιμήσουν την μνήμη του πολιούχου και προστάτη Αγίου του Παραλιμνίου και να αποθέσουν στο τεμάχιο του ιερού του λειψάνου τα φορτία των προβλημάτων της ζωής. Παρέστησαν επίσης ο Δήμαρχος Παραλιμνίου κ. Θεόδωρος Πυρίλλης, ο πρώην Υπουργός Υγείας Τάκης Πελεκάνος, Βουλευτές Αμμοχώστου και εκπρόσωποι των σωμάτων ασφαλείας.

Ακολούθησε η λιτάνευση της ιεράς εικόνας και του Ιερού Λειψάνου του Αγίου Γεωργίου και στους κεντρικούς δρόμους της πόλεως, με τη συνοδεία της φιλαρμονικής μπάντας του Δήμου Παραλιμνίου και Άγημα του Στρατού απέδωσε τιμές. Την εικόνα του Αγίου έφεραν τιμητικά Πρόσκοποι των Προσκοπικών Συστημάτων Παραλιμνίου.

Μετά το πέρας ο κ. Κυριάκος Λοιζιδης απήγγειλε το παραδοσιακό τραγούδι του Αη Γιώρκη. φώτο Χάρης Χατζηιορδάνης.

????????????????????????????????????

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων