21/11/2022 21/11/2022 Μεταξύ Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς η ανάδειξη του νέου Προκαθήμενου της Εκκλησίας της Κύπρου, σύμφωνα με τον Τοποτηρητή του Θρόνου και Μητροπολίτη Πάφου κ. Γεώργιος. «Η εκλογή από το λαό του τριπρόσωπου αναμένεται να γίνει 18 Δεκεμβρίου, ενώ υπάρχει μετά διορία 3 ημερών για ενστάσεις και άλλες 5 μέρες για να εξεταστούν, εάν και εφόσον υπάρχουν....
21 Νοεμβρίου, 2022 - 19:45
Τελευταία ενημέρωση: 21/11/2022 - 19:06

Πότε θα εκλεγεί ο νέος Αρχιεπίσκοπος Κύπρου

Διαδώστε:
Πότε θα εκλεγεί ο νέος Αρχιεπίσκοπος Κύπρου

Μεταξύ Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς η ανάδειξη του νέου Προκαθήμενου της Εκκλησίας της Κύπρου, σύμφωνα με τον Τοποτηρητή του Θρόνου και Μητροπολίτη Πάφου κ. Γεώργιος.

«Η εκλογή από το λαό του τριπρόσωπου αναμένεται να γίνει 18 Δεκεμβρίου, ενώ υπάρχει μετά διορία 3 ημερών για ενστάσεις και άλλες 5 μέρες για να εξεταστούν, εάν και εφόσον υπάρχουν. Η Ιερά Σύνοδος θα κληθεί να αποφασίσει μεταξύ Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς σε κάποια από εκείνες τις ημέρες εκτός απροόπτου» είπε ο ιεράρχης ερωτηθείς πότε θα συνέλθει η Ιερά Σύνοδος για να αναδείξει τον νέο Αρχιεπίσκοπο μέσα από το τριπρόσωπο.

Ετοιμάζονται κατάλογοι για Αρχιεπισκοπικές εκλογές. Αύριο υποβολή υποψηφιοτήτων-1000 εκλογικά κέντρα

Υπενθυμίζεται ότι η ο νέος Αρχιεπίσκοπος εκλέγεται από την 16μελή Ιερά Σύνοδο εφόσον ο λαός εκλέξει το τριπρόσωπο. Αρχιεπίσκοπος θα εκλεχθεί ο ιεράρχης που θα λάβει την πλειοψηφία της Ιεράς Συνόδου.

Μέχρι στιγμής υποψήφιοι είναι 7 ιεράρχες όπως το γνωστοποίησαν οι ίδιοι με δημόσιες τοποθετήσεις τους, ενώ επίσημες υποψηφιότητες θα υποβληθούν την Τρίτη 22 Νοεμβρίου στην Ιερά Αρχιεπισκοπή, μεταξύ των ωρών 09:00-11:00.

Πληροφορίες: cyprustimes

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων