12/12/2022 12/12/2022 Το προσεχές Σάββατο 17 Δεκεμβρίου 2022 θα τελεσθεί το τεσσαρακονθήμερο Μνημόσυνο  του Μακαριστού Αρχιεπισκόπου Κύπρου κυρού Χρυσοστόμου Β΄ και την επομένη θα διεξαχθούν οι εκλογές για την κατάρτιση του τριπροσώπου ψηφοδελτίου. Μέχρι τα τέλη του χρόνου η Εκκλησία του Αποστόλου Βαρνάβα θα έχει τον νέο εψηφισμένο Προκαθήμενό της. Η διαδικασία εκλογής του νέου Αρχιεπισκόπου Κύπρου...
12 Δεκεμβρίου, 2022 - 21:43
Τελευταία ενημέρωση: 12/12/2022 - 21:47

Σαρανταήμερο Μνημόσυνο για τον μακαριστό Αρχιεπίσκοπο Χρυσόστομο Β’ και την επομένη εκλογές – Που θα ψηφίσουν οι εκτοπισμένοι

Διαδώστε:
Σαρανταήμερο Μνημόσυνο για τον μακαριστό Αρχιεπίσκοπο Χρυσόστομο Β’ και την επομένη εκλογές – Που θα ψηφίσουν οι εκτοπισμένοι

Το προσεχές Σάββατο 17 Δεκεμβρίου 2022 θα τελεσθεί το τεσσαρακονθήμερο Μνημόσυνο  του Μακαριστού Αρχιεπισκόπου Κύπρου κυρού Χρυσοστόμου Β΄ και την επομένη θα διεξαχθούν οι εκλογές για την κατάρτιση του τριπροσώπου ψηφοδελτίου.

Μέχρι τα τέλη του χρόνου η Εκκλησία του Αποστόλου Βαρνάβα θα έχει τον νέο εψηφισμένο Προκαθήμενό της.

Η διαδικασία εκλογής του νέου Αρχιεπισκόπου Κύπρου σύμφωνα με απόφαση της Ιεράς Συνόδου είναι σύντομη και αυτό για να μην παραμείνει χωρίς κεφαλή για μεγάλο χρονικό διάστημα ενώ η παρατεταμένη προεκλογική περίοδος ενδεχομένως να δημιουργούσε και παρασκηνιακή μάχη.

Το μνημόσυνο στον μακαριστό Αρχιεπίσκοπο Κύπρου

Το ερχόμενο Σάββατο, 17 Δεκεμβρίου 2022, θα τελεστεί το τεσσαρακονθήμερο Μνημόσυνο του αειμνήστου Αρχιεπισκόπου Κύπρου κυρού Χρυσοστόμου Β΄ στον Καθεδρικό Ναό Αποστόλου Βαρνάβα στη Λευκωσία. Του Αρχιερατικού Συλλειτούργου που θα προηγηθεί και του Μνημοσύνου θα προστεί ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Πάφου και τοποτηρητής του Αρχιεπισκοπικού Θρόνου κ. Γεώργιος. Θα ακολουθήσει τρισάγιο στον τάφο του αοιδίμου Αρχιεπισκόπου.

Βρέθηκε λύση για τους εκτοπισμένους

“Γόρδιο δεσμό” αποτελούσε για την Κυπριακή Εκκλησία Πολιτεία και Εκκλησία που και πως θα ψηφίσουν οι εκτοπισμένοι. Το Γραφείο του Επιτρόπου Προεδρίας ανακοινώνει ότι σύμφωνα με ενημέρωση του Γενικού Εφόρου Εκλογών για τις Αρχιεπισκοπικές Εκλογές που θα διεξαχθούν την Κυριακή 18 Δεκεμβρίου 2022, Ιωάννη Χαριλάου, έχουν γίνει διευθετήσεις για να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα οι εγκλωβισμένοι στην Καρπασία, στα κέντρα που θα λειτουργήσουν στο Δημοτικό Σχολείο Αχερίτου (Βρυσούλλες).

Οι κάλπες, σημειώνει το γραφείο του Επιτρόπου Προεδρίας, θα είναι ανοικτές από τις 10.00 π.μ. μέχρι τη 1 μ.μ. και ακολούθως από τις 2.00 μ.μ. μέχρι τις 6.00 μ.μ.

Θα γίνουν διευθετήσεις για τη μεταφορά με λεωφορεία όλων των ενδιαφερομένων.

Που ψηφίζω;

Πατώντας στον πιο κάτω σύνδεσμο και συμπληρώνοντας τα απαραίτητα στοιχεία, ο κάθε ενδιαφερόμενος μπορεί να ενημερωθεί επακριβώς που ψηφίζει, συμπεριλαμβανομένου, Αρχιερατικής Επαρχίας, Κοινότητας/Ενορίας και Εκλογικού Κέντρου.

Πατήστε ΕΔΩ

 

Αρχιεπισκοπικές εκλογές: Προβάδισμα στον Λεμεσού Αθανάσιο δίνει για το τριπρόσωπο νέα δημοσκόπηση – Ποιοι ακολουθούν

Άλλη μία δημοσκόπηση δείχνει ότι ο Κυπριακός λαός θεωρεί κατάλληλο για νέο Αρχιεπισκόπο Κύπρου τον Μητροπολίτη Λεμεσού Αθανάσιο. Ειδικότερα, την πρωτιά για την εκλογή στο τριπρόσωπο δίνει στον Μητροπολίτη Λεμεσού κ. Αθανάσιο νέα δημοσκόπηση στην Κύπρο για λογαριασμό της εφημερίδας ΠΟΛΙΤΗΣ η οποία διενεργήθηκε από την Noverna.

Λίγες ημέρες έχουν απομείνει για την πρώτη φάση των Αρχιεπισκοπικών εκλογών καθώς την Κυριακή 18 Δεκεμβρίου ο λαός της Κύπρου θα κληθεί στις κάλπες προκειμένου να καταρτιστεί το τριπρόσωπο από το οποίο θα αναδειχθεί ο νέος Αρχιεπίσκοπος.

Σύμφωνα με την τελευταία δημοσκόπηση οι διαφορές στα ποσοστά των υποψηφίων για τις Αρχιεπισκοπικές εκλογές δεν είναι μεγάλες. Ειδικά μετά την πρώτη θέση την οποία καταλαμβάνει με ποσοστό 23% ο Λεμεσού Αθανάσιος.

Στην πρόθεση ψήφου ακολουθούν ο Ταμασού Ησαΐας με 14%, ο Πάφου Γεώργιος με 10% και στην τέταρτη θέση με 7% οι Κωνσταντίας Βασίλειος και Μόρφου Νεόφυτος.

Διαβάστε επίσης:

Αρχιεπισκοπικές εκλογές: Νέα δημοσκόπηση δίνει πρόθεση ψήφου και παράσταση νίκης στον Λεμεσού Αθανάσιο

Κύπρος – Δημοσκόπηση: Προβάδισμα του Λεμεσού Αθανάσιου στις Αρχιεπισκοπικές εκλογές (ΒΙΝΤΕΟ)

Νίκος Αναστασιάδης: Οι Αρχιεπισκοπικές εκλογές και οι σχέσεις Κράτους-Εκκλησίας

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων