31/01/2022 31/01/2022 Δώδεκα ιερείς της Aρχιεπισκοπικής Περιφέρειας θα τεθούν σε τρίμηνη αργία από αύριο Τρίτη, καθώς δεν ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του Αρχιεπισκόπου Κύπρου κ. Χρυσοστόμου να εμβολιαστούν για τον κορωνοϊό. Από τους 123 κληρικούς της Αρχιεπισκοπής, οι 25 είναι ανεμβολίαστοι. Από αυτούς, 15 εμβολιάστηκαν ή εξασφάλισαν εξαίρεση για ιατρικούς λόγους. Ο Αρχιεπίσκοπος κ.κ. Χρυσόστομος δήλωσε στο ΡΙΚ...
31 Ιανουαρίου, 2022 - 9:50
Τελευταία ενημέρωση: 31/01/2022 - 16:46

Σε αργία από αύριο 12 ιερείς της Αρχιεπισκοπής Κύπρου

Διαδώστε:
Σε αργία από αύριο 12 ιερείς της Αρχιεπισκοπής Κύπρου

Δώδεκα ιερείς της Aρχιεπισκοπικής Περιφέρειας θα τεθούν σε τρίμηνη αργία από αύριο Τρίτη, καθώς δεν ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του Αρχιεπισκόπου Κύπρου κ. Χρυσοστόμου να εμβολιαστούν για τον κορωνοϊό.

Από τους 123 κληρικούς της Αρχιεπισκοπής, οι 25 είναι ανεμβολίαστοι. Από αυτούς, 15 εμβολιάστηκαν ή εξασφάλισαν εξαίρεση για ιατρικούς λόγους.

Ο Αρχιεπίσκοπος κ.κ. Χρυσόστομος δήλωσε στο ΡΙΚ πως οι περισσότεροι είναι και θεολόγοι και ότι παρασύρουν πιστούς να μην εμβολιαστούν.

Στέλνοντας το μήνυμα ότι είναι πρωτάκουστο να μην υπακούουν τον Αρχιεπίσκοπό τους, τόνισε ότι οι τρεις μήνες εκτός Εκκλησίας, μπορεί να γίνουν έξι, ή μπορεί και να καθαιρεθούν.

Σύμφωνα με το ΡΙΚ ο Μακαριώτατος εξέφρασε, επίσης, την άποψη ότι υπάρχουν και άλλα κίνητρα πίσω από τη στάση μερικών ιερέων, εκμεταλλευόμενοι, όπως είπε, την κλονισμένη υγεία του.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων