13/06/2023 13/06/2023 Σε αργία έθεσε η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Κύπρου τον Μητροπολίτη τέως Κιτίου Χρυσόστομο, ο οποίος καταδικάστηκε από το Επαρχιακό Δικαστήριο Λάρνακας σε ποινή φυλάκισης δώδεκα μηνών με τριετή αναστολή για άσεμνη επίθεση εναντίον γυναίκας το 1981 και όταν αυτή ήταν 16 ετών. Ο Γραμματέας της Ιεράς Συνόδου ανακοίνωσε ότι η απόφαση της Ιεράς...
13 Ιουνίου, 2023 - 15:00
Τελευταία ενημέρωση: 13/06/2023 - 15:05

Σε αργία ο τέως Κιτίου μέχρι την εκδίκαση της έφεσης

Διαδώστε:
Σε αργία ο τέως Κιτίου μέχρι την εκδίκαση της έφεσης

Σε αργία έθεσε η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Κύπρου τον Μητροπολίτη τέως Κιτίου Χρυσόστομο, ο οποίος καταδικάστηκε από το Επαρχιακό Δικαστήριο Λάρνακας σε ποινή φυλάκισης δώδεκα μηνών με τριετή αναστολή για άσεμνη επίθεση εναντίον γυναίκας το 1981 και όταν αυτή ήταν 16 ετών.

Ο Γραμματέας της Ιεράς Συνόδου ανακοίνωσε ότι η απόφαση της Ιεράς Συνόδου λήφθηκε ενόψει της εκδίκασης της έφεσης από το Ανώτατο Δικαστήριο, που υπέβαλε ο συνήγορος υπεράσπισης του τέως Κιτίου εναντίον της ποινής που του επιβλήθηκε.

Την ίδια ώρα, το Σώμα εξουσιοδότησε τον Μητροπολίτη Κιτίου κ. Νεκτάριο να ερφαρμόσει τα όσα προνοούνται στο άρθρο 15  παράγραφος 2 του Καταστατικού Χάρτη της Εκκλησίας της Κύπρου για μεταστέγαση του εν αργία αρχιερέα και να τακτοποιήσει τα δικαιώματα του.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων