10/11/2022 10/11/2022 Η Ορθόδοξη Εκκλησία πενθεί για τον Αρχιεπίσκοπο Κύπρου Χρυστοστόμου Β‘  ο οποίος εκοιμήθη το πρωί της Δευτέρας 7 Νοεμβρίου, σε ηλικία 81 ετών. Από σήμερα το πρωί έως το Σάββατο 12 Νοεμβρίου, η σορός του τίθεται σε λαϊκό προσκύνημα στον Καθεδρικό Ναό του Αποστόλου Βαρνάβα, στην Αρχιεπισκοπή Κύπρου. Επίσης, στην Κύπρο η έχει κηρυχτεί δημόσιο...
10 Νοεμβρίου, 2022 - 10:40
Τελευταία ενημέρωση: 10/11/2022 - 11:42

Σε λαϊκό προσκύνημα η σορός του Αρχιεπισκόπου Κύπρου – Η Κατερίνα Σακελλαροπούλου στην Εξόδιο Ακολουθία (ΦΩΤΟ)

Διαδώστε:
Σε λαϊκό προσκύνημα η σορός του Αρχιεπισκόπου Κύπρου – Η Κατερίνα Σακελλαροπούλου στην Εξόδιο Ακολουθία (ΦΩΤΟ)

Η Ορθόδοξη Εκκλησία πενθεί για τον Αρχιεπίσκοπο Κύπρου Χρυστοστόμου Β‘  ο οποίος εκοιμήθη το πρωί της Δευτέρας 7 Νοεμβρίου, σε ηλικία 81 ετών.

Από σήμερα το πρωί έως το Σάββατο 12 Νοεμβρίου, η σορός του τίθεται σε λαϊκό προσκύνημα στον Καθεδρικό Ναό του Αποστόλου Βαρνάβα, στην Αρχιεπισκοπή Κύπρου.

Επίσης, στην Κύπρο η έχει κηρυχτεί δημόσιο πένθος. Οι σημαίες κυματίζουν μεσίστιες και οι καμπάνες χτυπούν πένθιμα.

Επιμέλεια: Κάτια Τσιμπλάκη

Βιβλίο συλλυπητηρίων  άνοιξε το πρωί της περασμένης Τρίτης, στο Γραφείο του μακαριστού στην Ιερά Αρχιεπισκοπή, το οποίο θα παραμείνει ανοικτό μέχρι το μεσημέρι της Παρασκευής 11 Νοεμβρίου 2022.

Της εξοδίου ακολουθίας θα προστεί ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος, ο οποίος επισκέπτεται την Κύπρο για πρώτη φορά. Επίσης, θα παραστεί η Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Κατερίνα Σακελλαροπούλου. Τον επικήδειο λόγο, θα προσφωνήσει ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης.

Στη Λευκωσία θα μεταβεί  ο Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας και Πάσης Αφρικής κ.κ. Θεόδωρος  καθώς επίσης και ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος, ο οποίος επισκέφθηκε τον  μακαριστό Αρχιεπίσκοπο Χρυσόστομο πριν λίγες μέρες.

Η σορός του Αρχιεπισκόπου Χρυσοστόμου θα ταφεί στον τάφο που ετοίμασε ο μακαριστός κάτω από τον Καθεδρικό Ναό του Αποστόλου Βαρνάβα, όπως ήταν και η επιθυμία του ιδίου.

Ο δήμος Πάφου αποτίει φόρο τιμής στον Αρχιεπίσκοπο Χρυσόστομο Β’

Το Δημοτικό Συμβούλιο Πάφου, τήρησε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του εκλιπόντος Αρχιεπισκόπου Χρυσοστόμου Β΄ και αποφάσισε να τιμήσει τον κεκοιμημένο Αρχιεπίσκοπο.

Το Δημοτικό Συμβούλιο μέσω του Δημάρχου θα εκφράσει τη θλίψη του για την απώλεια του Προκαθημένου της Εκκλησίας της Κύπρου και τα συλλυπητήριά του στους οικείους του εκλιπόντος και την Ιερά Σύνοδο.

Στην εξόδιο ακολουθία θα παραστεί σύσσωμο το Δημοτικό Συμβούλιο με επικεφαλής τον Δήμαρχο, ο οποίος να καταθέσει στεφάνι εκ μέρους του Δήμου Πάφου, ενώ την ημέρα της κηδείας οι σημαίες στα κτίρια του Δήμου θα κυματίζουν μεσίστιες.

Μέχρι και την ημέρα της κηδείας αναβάλλονται όλες οι επίσημες εκδηλώσεις του Δήμου, ενώ σε προσεχή συνεδρία του, το Συμβούλιο θα αποφασίσει για την απόδοση πρέπουσας τιμής στον εκλιπόντα, λαμβάνοντας υπόψη και το γεγονός ότι διετέλεσε για 26 χρόνια Μητροπολίτης Πάφου.

Φωτογραφίες: Φιλελεύθερος

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων