03/01/2023 03/01/2023 Στην Κύπρο θα μεταβεί ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμος την Κυριακή 8 Ιανουαρίου προκειμένου να παραστεί στην ενθρόνιση του Αρχιεπισκόπου Κύπρου κ. Γεωργίου.  Όπως δήλωσε ο νέος Αρχιεπίσκοπος μιλώντας στον Alpha Κύπρου οι υπόλοιπες Εκκλησίες θα στείλουν Αντιπροσωπείες όπως έχουν ενημερώσει. Από τις 4 το απόγευμα της Κυριακής ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου κ....
03 Ιανουαρίου, 2023 - 10:54
Τελευταία ενημέρωση: 03/01/2023 - 10:56

Στην Ενθρόνιση του Αρχιεπισκόπου Κύπρου ο Αθηνών Ιερώνυμος – Θα παραστούν Αντιπροσωπείες Εκκλησιών

Διαδώστε:
Στην Ενθρόνιση του Αρχιεπισκόπου Κύπρου ο Αθηνών Ιερώνυμος – Θα παραστούν Αντιπροσωπείες Εκκλησιών

Στην Κύπρο θα μεταβεί ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμος την Κυριακή 8 Ιανουαρίου προκειμένου να παραστεί στην ενθρόνιση του Αρχιεπισκόπου Κύπρου κ. Γεωργίου.  Όπως δήλωσε ο νέος Αρχιεπίσκοπος μιλώντας στον Alpha Κύπρου οι υπόλοιπες Εκκλησίες θα στείλουν Αντιπροσωπείες όπως έχουν ενημερώσει.

Από τις 4 το απόγευμα της Κυριακής ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου κ. Γεώργιος καταλαμβάνει και επίσημα τον θρόνο του Αποστόλου Βαρνάβα όντας ο 76ος Προκαθήμενος της εκκλησίας. Αυτή θα είναι η πρώτη ενθρόνιση Αρχιεπισκόπου που θα λάβει χώρα στον νέο Καθεδρικό ναό του Αποστόλου Βαρνάβα στη Λευκωσία.

“Θα μου δώσουν και τον μανδύα και θα υπογράψω με κόκκινο μελάνι. Είναι προνόμια που έδωσε ο Αυτοκράτορας και πρέπει να φυλάξουμε αυτά τα προνόμια να είμαστε φύλακες του Ελληνισμού”, δήλωσε.

Ο Καθεδρικός ναός θα είναι προσβάσιμος για το κοινό που επιθυμεί να παρακολουθήσει από κοντά την ενθρόνιση ενώ στο εξωτερικό της θα στηθούν και γιγαντοοθόνες.

Αναλυτικότερα όσα δήλωσε: 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων