30/09/2022 30/09/2022 Εγκάρδια συνάντηση με την Α.Μ. Αρχιεπίσκοπο Κύπρου κ.κ. Χρυσόστομο Β’, του οποίου το σθένος και το ποιμαντικό έργο δυναμώνουν τους δεσμούς Ελλάδας και Κύπρου είχε ο Αρχηγός Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας κ. Κωνσταντίνος Φλώρος, στο πλαίσιο της επίσημης επίσκεψης του στην Κύπρο. Ο Αρχιεπίσκοπος ευλόγησε μέσω των δύο Αρχηγών τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις και την...
30 Σεπτεμβρίου, 2022 - 19:40
Τελευταία ενημέρωση: 30/09/2022 - 20:18

Στην Κύπρο ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ – Συνάντηση με τον Αρχιεπίσκοπο Χρυσόστομο

Διαδώστε:
Στην Κύπρο ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ – Συνάντηση με τον Αρχιεπίσκοπο Χρυσόστομο

Εγκάρδια συνάντηση με την Α.Μ. Αρχιεπίσκοπο Κύπρου κ.κ. Χρυσόστομο Β’, του οποίου το σθένος και το ποιμαντικό έργο δυναμώνουν τους δεσμούς Ελλάδας και Κύπρου είχε ο Αρχηγός Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας κ. Κωνσταντίνος Φλώρος, στο πλαίσιο της επίσημης επίσκεψης του στην Κύπρο.

Ο Αρχιεπίσκοπος ευλόγησε μέσω των δύο Αρχηγών τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις και την Εθνική Φρουρά, ενώ οι δύο Αρχηγοί από την πλευρά τους ενημέρωσαν τον προκαθήμενο ότι οι ΕΔ της Ελλάδας και της Κύπρου είναι έτοιμες όχι μόνο για εκτέλεση της κύριας αποστολής τους αλλά και για να προάγουν ευρύτερα το αγαθό της ασφάλειας στην κοινωνία.

Την Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου πραγματοποιήθηκε η επίσημη υποδοχή του στο Στρατηγείο του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Φρουράς (ΓΕΕΦ) και ακολούθησαν κατ΄ ιδίαν συναντήσεις, αρχικά με τον υπουργό Άμυνας της Κύπρου Χαράλαμπο Πετρίδη και στη συνέχεια με τον Αρχηγό της Εθνικής Φρουράς. Σχετική ανακοίνωση από το ΓΕΕΦ αναφέρει ότι στην κατ’ ιδίαν συνάντηση των δυο Αρχηγών, συζητήθηκαν οι εξελίξεις στην ευρύτερη περιοχή αλλά και στην Ευρώπη.

Αξιολογήθηκε επίσης, υπό το πρίσμα του Κοινού Μνημονίου Χειρισμού Κρίσεων μεταξύ Ελλάδας – Κύπρου, η συνεχιζόμενη προκλητικότητα και παραβατική συμπεριφορά της Τουρκίας, τόσο στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου και του Αιγαίου όσο και ευρύτερα, η οποία θέτει σε κίνδυνο την ειρήνη και τη σταθερότητα.

Επιβεβαιώθηκε ακόμη, η στενή συνεργασία μεταξύ των Ενόπλων Δυνάμεων των δυο χωρών για την προάσπιση των εθνικών τους συμφερόντων και καταγράφηκε η πρόθεση περαιτέρω εμβάθυνσης της, για προαγωγή της ασφάλειας και της σταθερότητας στην περιοχή.

Το πρωί της Παρασκευής 30 Σεπτεμβρίου 2022 ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας  μετέβη στην στην ΕΛΔΥΚ και στον Τύμβο της Μακεδονίτισσας, όπου κατέθεσε Στεφάνι αποτίοντας φόρο τιμής στη μνήμη των πεσόντων στους αγώνες για την ελευθερία της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Αύριο, 1 Οκτωβρίου 2022, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ, θα παραστεί στις επίσημες εκδηλώσεις για την ανακήρυξη της ανεξαρτησίας της Κυπριακής Δημοκρατίας και στην συνέχεια θα παρακολουθήσει τη στρατιωτική παρέλαση.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων