25/02/2021 25/02/2021 Πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη, 25 Φεβρουαρίου 2021, στην Ιερά Αρχιεπισκοπή Κύπρου, η ΙΓ΄ Συνάντηση των εκπροσώπων των Εκκλησιαστικών Περιφερειών και Μονών στο Συνοδικό Γραφείο Προσκυνηματικών Περιηγήσεων της Εκκλησίας της Κύπρου. Στη Συνάντηση συμμετείχαν εκπρόσωποι της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Κύπρου, Μητροπόλεων, Επισκοπών και Μονών, καθώς και συνεργάτες του Γραφείου Προσκυνηματικών Περιηγήσεων.  Η Συνάντηση, που είχε προγραμματισθεί παλαιότερα, αλλά...
25 Φεβρουαρίου, 2021 - 16:12

Στο επίκεντρο ο θρησκευτικός τουρισμός στην Κύπρο

Διαδώστε:
Στο επίκεντρο ο θρησκευτικός τουρισμός στην Κύπρο

Πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη, 25 Φεβρουαρίου 2021, στην Ιερά Αρχιεπισκοπή Κύπρου, η ΙΓ΄ Συνάντηση των εκπροσώπων των Εκκλησιαστικών Περιφερειών και Μονών στο Συνοδικό Γραφείο Προσκυνηματικών Περιηγήσεων της Εκκλησίας της Κύπρου.

Στη Συνάντηση συμμετείχαν εκπρόσωποι της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Κύπρου, Μητροπόλεων, Επισκοπών και Μονών, καθώς και συνεργάτες του Γραφείου Προσκυνηματικών Περιηγήσεων.  Η Συνάντηση, που είχε προγραμματισθεί παλαιότερα, αλλά αναβλήθηκε λόγω των υγειονομικών μέτρων για τον κόβιτ-19, πραγματοποιήθηκε σύμφωνα με τα ισχύοντα υγειονομικά πρωτόκολλα.

Ο Πρόεδρος του Συνοδικού Γραφείου Προσκυνηματικών Περιηγήσεων, Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Μεσαορίας κ. Γρηγόριος καλωσόρισε τους συμμετέχοντες και ενημέρωσε για τις ενέργειες που έγιναν τους τελευταίους μήνες για την προώθηση των Προσκυνηματικών Περιηγήσεων. Σύντομο χαιρετισμό έκανε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Αμαθούντος κ. Νικόλαος.

Ακολούθησε ενημέρωση από συνεργάτες του Συνοδικού Γραφείου για τις επαφές και την αναπτυσσόμενη συνεργασία του Γραφείου Προσκυνηματικών Περιηγήσεων με το Υφυπουργείο Τουρισμού, για ανάπτυξη των Προσκυνηματικών Περιηγήσεων και γενικά του Θρησκευτικού Τουρισμού, καθώς και με το Υπουργείο Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας.

Στη συνέχεια, όλοι οι εκπρόσωποι ενημέρωσαν για δραστηριότητες και έργα που έγιναν, γίνονται ή προγραμματίζονται να γίνουν στις περιφέρειές τους.

Τόσο το Γραφείο Προσκυνηματικών Περιηγήσεων όσο και εκπρόσωποι των Εκκλησιαστικών Περιφερειών και Μονών παρουσίασαν τις εκδόσεις τους, αντίτυπα των οποίων διένειμαν, και ενημέρωσαν για τις προγραμματιζόμενες εκδόσεις τους.

Ακολούθησε συζήτηση και λήφθηκαν αποφάσεις. Το Συνοδικό Γραφείο Προσκυνηματικών Περιηγήσεων θα συμμετέχει στην Επιτροπή Συντονισμού και Προβολής που ιδρύει το Υφυπουργείο Τουρισμού για την προώθηση του Θρησκευτικού Τουρισμού, ενώ στην Τεχνική Επιτροπή θα συμμετέχει εκπρόσωπος της οικείας Εκκλησιαστικής Περιφέρειας. Λόγω της συμπλήρωσης πενταετίας από της έναρξης του Προγράμματος των Μαθητικών Θρησκευτικών Περιηγήσεων, αποφασίστηκε η υλοποίηση παλαιότερης απόφασης για έκδοση εντύπου με αντιπροσωπευτικές εργασίες των μαθητών.

Τη Συνάντηση φιλοξένησε η Ιερά Αρχιεπισκοπή Κύπρου, με τις ευλογίες του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου κ. Χρυσοστόμου, ο οποίος δέχθηκε τους εκπροσώπους και τους συνεργάτες στο γραφείο του. Κατά τη συνάντηση ο Μακαριώτατος ενημέρωσε για τις επαφές που είχε με τον Υφυπουργό Τουρισμού, στον οποίο επεσήμανε την ανάγκη να υλοποιηθούν έργα για βελτίωση των χώρων των εκκλησιαστικών μνημείων.

Με την ευκαιρία της 43ης επετείου της εις Επίσκοπον χειροτονίας του Μακαριωτάτου, οι εκπρόσωποι και οι συνεργάτες του ευχήθηκαν έτη πολλά, ευλογημένα και παραγωγικά για το καλό της Εκκλησίας και του τόπου.

Κατόπιν, ο Μακαριώτατος παρέθεσε γεύμα στους συμμετέχοντες της ΙΓ’ Συνάντησης.

Κωνσταντίνος Θεοφάνους/ Γραφείο Προσκυνηματικών Περιηγήσεων της Εκκλησίας της Κύπρου

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων