15/11/2021 15/11/2021 Την Κυριακή, ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Κυρηνείας κ.κ. Χρυσόστομος χοροστάτησε του Όρθρου, τέλεσε τη Θεία Λειτουργία και προέστη του ιερού μνημοσύνου του μακαριστού παπά-Σάββα ιερέα του Πελλαπαΐς, στον Ιερό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης της Προσφυγικής Κοινότητας Καντού. Στο τέλος τέλος της Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας και των ιερών μνημοσύνων, ο Πανιερώτατος μίλησε καταλλήλως, ευχαρίστησε τον οικείο...
15 Νοεμβρίου, 2021 - 17:46
Τελευταία ενημέρωση: 15/11/2021 - 17:35

Στο μνημόσυνο του μακαριστού παπά-Σάββα του Πελλαπαΐς

Διαδώστε:
Στο μνημόσυνο του μακαριστού παπά-Σάββα του Πελλαπαΐς

Την Κυριακή, ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Κυρηνείας κ.κ. Χρυσόστομος χοροστάτησε του Όρθρου, τέλεσε τη Θεία Λειτουργία και προέστη του ιερού μνημοσύνου του μακαριστού παπά-Σάββα ιερέα του Πελλαπαΐς, στον Ιερό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης της Προσφυγικής Κοινότητας Καντού.

Στο τέλος τέλος της Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας και των ιερών μνημοσύνων, ο Πανιερώτατος μίλησε καταλλήλως, ευχαρίστησε τον οικείο Ποιμενάρχη, Πανιερώτατο Μητροπολίτη Λεμεσού κ. Αθανάσιο, για την άδεια που έδωσε, και προέστη της Λειτανίας της Ιερά Εικόνας της Θεοτόκου.

Εκκλησιάτηκαν οι πρόεδροι και τα μέλη των κοινοτικών αρχών, των σωματείων και των οργανωμένων συνόλων του Πελλαπαΐς.

Στη συνέχεια ο Πανιερώτος μετέβη στο κοιμητήριο όπου τέλεσε Τρισάγιο στον τάφο του μακαριστού Παπα-Σάββα.

Το μεσημέρι της ίδιας μέρας ο Πανιερώτατος τίμησε με την παρουσία του την Συνεστίαση του χωριού Καράκουμι της Επαρχίας Κερύνειας. Οι εκτοπισμένοι και πρόσφυγες από το Καράκουμι είχαν την ευκαιρία να μιλήσουν με τον Πανιερώτατο και να πάρουν την ευλογία του.

 

 

 

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων