29/11/2021 29/11/2021 Διήμερη επίσημη επίσκεψη του Περιφερειάρχη Αττικής και Προέδρου του ΙΣΑ Γ. Πατούλη στην Κύπρο – «Με τους Κύπριους αδελφούς μας έχουμε αναπτύξει διαχρονικές συνεργασίες, οι οποίες με συστηματική δουλειά ισχυροποιούνται ακόμα περισσότερο» Η επίσκεψη στον Αρχιεπίσκοπο Κύπρου κ.κ. Χρυσόστομο Β’ και η απότιση φόρου τιμής στα «Φυλακισμένα μνήματα» των κύπριων αγωνιστών, ήταν οι πρώτες ενέργειες...
29 Νοεμβρίου, 2021 - 11:47

Στον Αρχιεπίσκοπο Κύπρου ο Γιώργος Πατούλης

Διαδώστε:
Στον Αρχιεπίσκοπο Κύπρου ο Γιώργος Πατούλης

Διήμερη επίσημη επίσκεψη του Περιφερειάρχη Αττικής και Προέδρου του ΙΣΑ Γ. Πατούλη στην Κύπρο – «Με τους Κύπριους αδελφούς μας έχουμε αναπτύξει διαχρονικές συνεργασίες, οι οποίες με συστηματική δουλειά ισχυροποιούνται ακόμα περισσότερο»

Η επίσκεψη στον Αρχιεπίσκοπο Κύπρου κ.κ. Χρυσόστομο Β’ και η απότιση φόρου τιμής στα «Φυλακισμένα μνήματα» των κύπριων αγωνιστών, ήταν οι πρώτες ενέργειες του Περιφερειάρχη Αττικής και Προέδρου του ΙΣΑ Γ. Πατούλη κατά την πρώτη ημέρα της επίσημης επίσκεψης που πραγματοποιεί στην Κύπρο. Στο πλαίσιο της διήμερης επίσκεψής του θα έχει σειρά επαφών με πολιτικούς και πολιτειακούς παράγοντες της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Ειδικότερα, ο κ. Πατούλης νωρίς το πρωί, είχε την ευκαιρία να συζητήσει με το Αρχιεπίσκοπο Κύπρου ζητήματα που αφορούν, τόσο στο κοινωνικό και φιλανθρωπικό έργο, όσο και σε θέματα που σχετίζονται με την πανδημία και την κλιματική αλλαγή.

Όπως επισήμανε κατά τη διάρκεια της συνάντησης ο Περιφερειάρχης Αττικής και Πρόεδρος τους ΙΣΑ, «η Τοπική Αυτοδιοίκηση και η Εκκλησία έχουν μια σημαντική αποστολή και η στενή συνεργασία τους συμβάλει στην άμβλυνση των ανισοτήτων και στην ανάπτυξη μιας ισχυρής ασπίδας προστασίας στην υγεία και τη ζωή των αδύναμων συμπολιτών μας».

Ο Περιφερειάρχης Αττικής δεν παρέλειψε να αναφερθεί στο εξαιρετικό κλίμα συνεργασίας που υπάρχει με την Κυβέρνηση και την Εκκλησία της Κύπρου. «Με τους Κύπριους αδελφούς μας έχουμε αναπτύξει διαχρονικές συνεργασίες οι οποίες με συστηματική δουλειά ισχυροποιούνται ακόμα περισσότερο. Ήταν μεγάλη μου Τιμή και χαρά να έχω σήμερα πρώτη ημέρα της επίσκεψής μου στην Κύπρο την ευλογία του Αρχιεπισκόπου Κύπρου κ. Χρυσόστομου Β’. Ιδιαίτερη ήταν και η συγκίνηση κατά την επίσκεψή μου στα «Φυλακισμένα μνήματα», όπου και αποτίσαμε φόρο τιμής σε όσους πολέμησαν και θυσιάστηκαν στην Κύπρο στο όνομα της ελευθερίας».

Στη συνέχεια ο κ. Πατούλης επισκέφθηκε τα «Φυλακισμένα μνήματα» των κύπριων αγωνιστών αποτίοντας φόρο τιμής στους ήρωες του αγώνα για την Ελευθερία και την Ανεξαρτησία της Κύπρου.

Στη συνάντηση με τον Αρχιεπίσκοπο και την επίσκεψη στα «Φυλακισμένα μνήματα» τον Γ. Πατούλη συνόδευε ο Αριστοτέλης Παυλίδης Πρώην Υπουργός και Πρόεδρος του Διεθνούς Ιπποκρατείου Ιδρύματος της Κω, ο Πέτρος Αγαθαγγέλου, Πρόεδρος Παγκύπριου Ιατρικού Συλλόγου και ο Αντώνης Πολυδώρου Πρέσβης του Ελληνικού Τουρισμού και Γραμματέας του Παγκόσμιου Ιπποκράτειου Ινστιτούτου Ιατρών.

Στο πλαίσιο της επίσημης επίσκεψης του ο Περιφερειάρχης Αττικής, θα έχει συναντήσεις με Υπουργούς, Κυβερνητικά στελέχη της Κύπρου, Δημάρχους, εκπροσώπους της Πανεπιστημιακής και Επιστημονικής κοινότητας και με φορείς.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων