02/09/2019 02/09/2019 Σύμβολο ελπίδας και φάρος επιστροφής αποτελεί για τους Μορφίτες, ο Πολιούχος και προστάτης της πόλης Άγιος Μάμας, δήλωσε στο Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο Δήμαρχος της κατεχόμενης Μόρφου Βίκτωρας Χατζηαβραάμ, μετά την τέλεση της Θείας Λειτουργίας στον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Μάμαντος στην κατεχόμενη Μόρφου. Σήμερα, είπε, όπως και τα τελευταία 45 χρόνια εορτάζουμε τον Άγιο...
02 Σεπτεμβρίου, 2019 - 16:39
Τελευταία ενημέρωση: 02/09/2019 - 16:38

Σύμβολο ελπίδας ο Πολιούχος της Μόρφου Άγιος Μάμας

Διαδώστε:
Σύμβολο ελπίδας ο Πολιούχος της Μόρφου Άγιος Μάμας

Σύμβολο ελπίδας και φάρος επιστροφής αποτελεί για τους Μορφίτες, ο Πολιούχος και προστάτης της πόλης Άγιος Μάμας, δήλωσε στο Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο Δήμαρχος της κατεχόμενης Μόρφου Βίκτωρας Χατζηαβραάμ, μετά την τέλεση της Θείας Λειτουργίας στον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Μάμαντος στην κατεχόμενη Μόρφου.

Σήμερα, είπε, όπως και τα τελευταία 45 χρόνια εορτάζουμε τον Άγιο Μάμα με ανάμεικτα συναισθήματα – από τη μια, φέρνοντας στο νου μας τις αναμνήσεις από ανάλογους εορτασμούς πριν από την τουρκική εισβολή, νοιώθουμε συγκίνηση και γεμίζουμε με νοσταλγία για τις μέρες εκείνες που χαράχτηκαν ανεξίτηλα στις παιδικές μας ψυχές.

Από την άλλη, συνέχισε, δεν μπορούμε να παραγνωρίσουμε το γεγονός ότι η Μόρφου και ο Άγιος Μάμας εδώ και 45 χρόνια τελούν υπό τουρκική κατοχή. Μας λυπεί το γεγονός, σημείωσε, ότι έχουμε μόνο μια φορά το χρόνο να λειτουργηθούμε στην εκκλησία μας και ευελπιστούμε ότι σύντομα θα υπάρξουν οι συνθήκες και οι πολυαναμενόμενες εξελίξεις για να επιστρέψουμε στην κατεχόμενη γη μας και να κτυπά η καμπάνα του Αγίου Μάμαντα κάθε Κυριακή.

Ο Εσπερινός και η θεία λειτουργία που πραγματοποιούνται στην κατεχόμενη Μόρφου τα τελευταία χρόνια σε κλίμα βαθύτατης συγκίνησης και εκκλησιαστικής μεγαλοπρέπειας, είπε ο κ. Χατζηαβραάμ, αποτελούν σύνδεσμο με το παρελθόν, κρατούν τους Μορφίτες ενωμένους και δίνουν την ευκαιρία στις νεότερες γενιές να γνωρίσουν τη λεμονανθούσα πόλη μας.

Αρκετοί Μορφίτες, παρέστησαν χθες και σήμερα στον πανηγυρικό εσπερινό στον κατεχόμενο Άγιο Μάμα, για να αποτίσουν φόρο τιμής στον πολιούχο Άγιο της πόλης τους και να προσευχηθούν όλοι μαζί για την πολυπόθητη επιστροφή στην κατεχόμενη γη.

«Ελπίζω και εύχομαι αυτή να είναι η τελευταία χρονιά για την οποία χρειάζεται να δοθεί άδεια από τις κατοχικές αρχές για να λειτουργήσει η εκκλησία μας. Ευελπιστούμε ότι του χρόνου, ελεύθεροι πια, θα ξεκινήσουν από νωρίς οι εορτασμοί για να τιμήσουμε με μεγαλοπρέπεια τον μεγαλομάρτυρα Άγιο Μάμα και όλοι οι πιστοί θα μπορούν ανενόχλητοι να προσέρχονται στην εκκλησία για να προσευχηθούν και να ανάψουν ένα κερί στην χάρη του Αγίου», είπε ο Δήμαρχος της κατεχόμενης Μόρφου.

 

Πηγή: ΚΥΠΕ

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων