19/07/2023 19/07/2023 Ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Νικόλαος Χαρδαλιάς, σήμερα, Τετάρτη 19 Ιουλίου 2023, στο πλαίσιο της επίσημης επίσκεψής του στην Κύπρο, επισκέφθηκε την Ιερά Αρχιεπισκοπή Κύπρου, όπου είχε συνάντηση με τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Νέας Ιουστινιανής και πάσης Κύπρου κ.κ. Γεώργιο Γ΄. Επίσης  ο κ. Χαρδαλιάς συναντήθηκε με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Νικόλαο Χριστοδουλίδη, στο...
19 Ιουλίου, 2023 - 15:51
Τελευταία ενημέρωση: 19/07/2023 - 18:31

Συνάντηση Νικoλάου Χαρδαλιά με τον Αρχιεπίσκοπο Κύπρου

Διαδώστε:
Συνάντηση Νικoλάου Χαρδαλιά με τον Αρχιεπίσκοπο Κύπρου

Ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Νικόλαος Χαρδαλιάς, σήμερα, Τετάρτη 19 Ιουλίου 2023, στο πλαίσιο της επίσημης επίσκεψής του στην Κύπρο, επισκέφθηκε την Ιερά Αρχιεπισκοπή Κύπρου, όπου είχε συνάντηση με τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Νέας Ιουστινιανής και πάσης Κύπρου κ.κ. Γεώργιο Γ΄.

Επίσης  ο κ. Χαρδαλιάς συναντήθηκε με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Νικόλαο Χριστοδουλίδη, στο Προεδρικό Μέγαρο. Παρών στη συνάντηση ήταν και ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος. (Διαβάστε σχετικά ΕΔΩ)

Κατά τις συνομιλίες, σε ιδιαίτερα εγκάρδιο κλίμα, συζητήθηκαν θέματα κοινού ενδιαφέροντος με έμφαση στις τρέχουσες εξελίξεις στην περιοχή της Ευρώπης, των Βαλκανίων και της Μεσογείου, καθώς και για την επίδρασή τους στην παγκόσμια και περιφερειακή ασφάλεια και σταθερότητα.

Ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας επισκέφθηκε τα «Φυλακισμένα Μνήματα» όπου κατέθεσε στεφάνι. Ακολούθως, μετέβη στο στρατόπεδο της Ελληνικής Δύναμης Κύπρου (ΕΛΔΥΚ), όπου, εκπροσωπώντας την Ελληνική Κυβέρνηση και το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, παρακολούθησε την επιμνημόσυνη δέηση για τους Πεσόντες και Αγνοούμενους Αξιωματικούς και Οπλίτες κατά την τουρκική εισβολή του 1974 και κατέθεσε στεφάνι στο Ηρώο της ΕΛΔΥΚ.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους συγγενείς Αγνοουμένων από την Ελλάδα και την Κύπρο, ο Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου Άμυνας της Κύπρου κ. Ανδρέας Λουκά ως εκπρόσωπος του Πρόεδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας, η Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων της Κυπριακής Δημοκρατίας και Πρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού κ. Αννίτα Δημητρίου, ο Βουλευτής Λασιθίου κ. Ιωάννης Πλακιωτάκης ως εκπρόσωπος του Ελληνικού Κοινοβουλίου, εκπρόσωποι των αρχηγών των κοινοβουλευτικών κομμάτων της Κυπριακής Δημοκρατίας, ο Πρέσβης της Ελλάδος στην Κύπρο κ. Ιωάννης Παπαμελετίου, ο Υπαρχηγός ΓΕΕΦ Αντιστράτηγος Λουκάς Χατζημιχαήλ ως εκπρόσωπος του Αρχηγού ΓΕΕΦ, ο Διοικητής ΕΛΔΥΚ Συνταγματάρχης Παναγιώτης Κεραμιδάς, αντιπροσωπείες στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων Ελλάδας και Κύπρου, ο Πρόεδρος της Παγκύπριας Οργάνωσης Συγγενών Αδηλώτων Αιχμαλώτων και Αγνοουμένων κ. Νικόλαος Σεργίδης και η Πρόεδρος της Πανελλήνιας Επιτροπής Συγγενών Αγνοουμένων κατά την κυπριακή τραγωδία κ. Μαρία Καλμπουρτζή.

Φωτογραφικά στιγμιότυπα

   

 

Διαβάστε ακόμη: Κύπρος: Συνάντηση Χαρδαλιά – Χριστοδουλίδη

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων