01/06/2020 01/06/2020 ΚΥΠΡΟΣ – Ο Επίτροπος Προεδρίας κ. Φώτης Φωτίου, υπό το φως των περιοριστικών μέτρων που ανακοινώθηκαν σε Διάταγμα του Υπουργείου Υγείας, προήδρευσε σήμερα σύσκεψης όλων των εμπλεκομένων Υπηρεσιών, για θέματα που άπτονται των διαδικασιών τέλεσης κηδειών των αγνοουμένων και πεσόντων. Στη σύσκεψη έλαβαν μέρος εκ μέρους της Εκκλησίας ο Επίσκοπος Μεσαορίας, οι Πρόεδροι των Οργανώσεων...
01 Ιουνίου, 2020 - 20:30
Τελευταία ενημέρωση: 01/06/2020 - 20:11

Σύσκεψη για τις διαδικασίες τέλεσης κηδειών αγνοουμένων και πεσόντων

Διαδώστε:
Σύσκεψη για τις διαδικασίες τέλεσης κηδειών αγνοουμένων και πεσόντων

ΚΥΠΡΟΣ – Ο Επίτροπος Προεδρίας κ. Φώτης Φωτίου, υπό το φως των περιοριστικών μέτρων που ανακοινώθηκαν σε Διάταγμα του Υπουργείου Υγείας, προήδρευσε σήμερα σύσκεψης όλων των εμπλεκομένων Υπηρεσιών, για θέματα που άπτονται των διαδικασιών τέλεσης κηδειών των αγνοουμένων και πεσόντων.

Στη σύσκεψη έλαβαν μέρος εκ μέρους της Εκκλησίας ο Επίσκοπος Μεσαορίας, οι Πρόεδροι των Οργανώσεων των Συγγενών των Αγνοουμένων του 1974 και του 1963 – 1964, εκπρόσωποι του Υπουργείου Υγείας, του Υπουργείου Άμυνας και της Εθνικής Φρουράς, της Αστυνομίας και του Γραφείου του Εκπρόσωπου της Ελληνοκυπριακής Πλευράς στη Δ.Ε.Α.

Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στην τροχοδρόμηση και υιοθέτηση από τις εμπλεκόμενες Υπηρεσίες και άλλους φορείς, αναθεωρημένων διαδικασιών που θα ακολουθούνται για τις ενημερώσεις των οικογενειών για τις ταυτοποιήσεις λειψάνων των συγγενών τους, καθώς και για τις διαδικασίες τέλεσης κηδείας και ταφής λειψάνων που έχουν ταυτοποιηθεί ή θα ταυτοποιηθούν στο μέλλον.

Μετά από ενδελεχή και σε βάθος συζήτηση αποφασίστηκε σειρά μέτρων και διαδικασιών που θα ενσωματωθούν σε νέο πρωτόκολλο που θα ετοιμαστεί το συντομότερο και για το οποίο θα τύχουν άμεσης ενημέρωσης και οι επηρεαζόμενες οικογένειες, αφού ληφθούν υπόψη οι τελικές κατευθυντήριες γραμμές από το Υπουργείου Υγείας.

Επισημαίνεται ότι γνώμονας των αποφάσεων που λήφθηκαν σήμερα ήταν η διασφάλιση και προστασία της δημόσιας υγείας και των εμπλεκομένων οικογενειών, σύμφωνα με τα ισχύοντα πρωτόκολλα και τις οδηγίες του Υπουργείου Υγείας, όπως και η διασφάλιση των δικαιωμάτων των οικογενειών να προχωρήσουν σε μια θρησκευτική και αξιοπρεπή ταφή, με όλες τις δέουσες τιμές, των λειψάνων των αγαπημένων τους προσώπων.

Η Κυβέρνηση και ο Επίτροπος Προεδρίας εκφράζουν για ακόμα μια φορά τη συμπαράσταση και τον σεβασμό τους στις δοκιμαζόμενες οικογένειες των αγνοουμένων και πεσόντων και διαβεβαιώνουν για πολλοστή φορά ότι παρά τα πολλαπλά προβλήματα και τις δυσκολίες, ο αγώνας και οι προσπάθειες για τερματισμό του πόνου και της αγωνίας που βιώνουν οι οικογένειες για σχεδόν μισό αιώνα, θα εντατικοποιηθούν τόσο εντός όσο και εκτός Κύπρου.

Πηγή: Γραφείο Τύπου και Πληροφοριών (www.pio.gov.cy)

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων