23/11/2020 23/11/2020 Τη μεγάλη Θεομητορική Εορτή των Εισοδίων της Θεοτόκου πανηγυρίζει το παρεκκλήσιο που βρίσκεται στην αυλή του Λυκείου Κύκκου Α΄. Την Παρασκευή, 20 Νοεμβρίου 2020, τελέστηκε ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός των Εισοδίων χοροστατούντος του Επισκόπου Μεσαορίας κ. Γρηγορίου, συμπαραστατούμενος από τον π. Δημήτριο Αγγελή. Στο κήρυγμά του ο Θεοφιλέστατος αναφέρθηκε στο νόημα της εορτής και στο...
23 Νοεμβρίου, 2020 - 19:49

Τα Εισόδια της Θεοτόκου στο παρεκκλήσι του Λυκείου Κύκκου Α΄

Διαδώστε:
Τα Εισόδια της Θεοτόκου στο παρεκκλήσι του Λυκείου Κύκκου Α΄

Τη μεγάλη Θεομητορική Εορτή των Εισοδίων της Θεοτόκου πανηγυρίζει το παρεκκλήσιο που βρίσκεται στην αυλή του Λυκείου Κύκκου Α΄.

Την Παρασκευή, 20 Νοεμβρίου 2020, τελέστηκε ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός των Εισοδίων χοροστατούντος του Επισκόπου Μεσαορίας κ. Γρηγορίου, συμπαραστατούμενος από τον π. Δημήτριο Αγγελή.

Στο κήρυγμά του ο Θεοφιλέστατος αναφέρθηκε στο νόημα της εορτής και στο ρόλο της Υπεραγίας Θεοτόκου μέσα στο σωτηριολογικό έργο του Τριαδικού Θεού. Η Θεοτόκος είναι ο «καθαρώτατος ναός» που αξιώθηκε να δεχθεί στα σπλάχνα της τον Υιό του Θεού για τη σωτηρία όλου του κόσμου. Όλες οι γιορτές που είναι αφιερωμένες στην Παναγία προβάλλουν, μέσα από τα ψαλλόμενα, την ταπείνωση και την υπακοή της Κυρίας Θεοτόκου στο θέλημα του Θεού: «ἰδοὺ ἡ δούλη Κυρίου· γένοιτό μοι κατὰ τὸ ρῆμά σου» (Λκ. α΄ 38). Γι΄ αυτό κι εμείς καλούμαστε, στο μέτρο των δυνατοτήτων μας, να υπακούμε και να τηρούμε το λόγο του Θεού επειδή αυτό είναι που θα μας φέρει την πνευματική χαρά, η οποία δεν έχει να κάνει με τις χαρές αυτού του κόσμου που έχουν ημερομηνία λήξεως. Ο ίδιος ο Κύριος μακαρίζει τους ανθρώπους που είναι φρόνιμοι υπακούοντας και τηρώντας το λόγο του Θεού: «Mακάριοι οἱ ἀκούοντες τὸν λόγον τοῦ Θεοῦ καὶ φυλάσσοντες αὐτόν» (Λκ. ια΄ 28).

Μετά το πέρας του Εσπερινού έγινε λιτανεία γύρω από το παρεκκλήσιο και κατόπιν οι πιστοί πέρασαν κάτω από την εικόνα των Εισοδίων, επικαλούμενοι τις πρεσβείες της Κυρίας Θεοτόκου.

Ανήμερα της εορτής, Σάββατο 21 Νοεμβρίου 2020, ο Θεοφιλέστατος τέλεσε τη Θεία Λειτουργία στο ίδιο πανηγυρίζον παρεκκλήσιο. Κατά τη διάρκεια των ακολουθιών τελέστηκε δέηση υπέρ υγείας πάντων των διδασκόντων, διδασκομένων, των εφόρων και πάντων των καθ΄ οιονδήποτε τρόπο εργαζομένων και διακονούντων στο Λύκειο Κύκκου Α΄.

Ο Θεοφιλέστατος μετέφερε σε όλους τις πατρικές ευχές του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Κύπρου κ.κ. Χρυσοστόμου.

Κείμενο: Διάκονος π. Ανδρέας Ματέι
Φωτογραφίες: Ανδρέας Κοσιάρης

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων