07/01/2022 07/01/2022 Με ιεροπρέπεια εόρτασε τα ονομαστήριά του μετά του Ιερού Κλήρου και του λαού στο μετόχιο τής Ιεράς Μονής του στη Λευκωσία, επ’ ονόματι τού Αγίου Αντωνίου ο Πανοσιολογιώτατος Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Κύπρου και Καθηγούμενος τής Ι. Μ. Αποστόλου Βαρνάβα, Αρχιμ. Ιωάννης Ιωάννου. Ο Πανοσιολογιώτατος προεξήρχε τής Θείας Λειτουργίας με συλλειτουργούς κληρικούς τής Ιεράς Αρχιεπισκοπής....
07 Ιανουαρίου, 2022 - 15:08
Τελευταία ενημέρωση: 07/01/2022 - 14:50

Τα ονομαστήρια του Πρωτοσυγκέλλου της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Κύπρου

Διαδώστε:
Τα ονομαστήρια του Πρωτοσυγκέλλου της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Κύπρου

Με ιεροπρέπεια εόρτασε τα ονομαστήριά του μετά του Ιερού Κλήρου και του λαού στο μετόχιο τής Ιεράς Μονής του στη Λευκωσία, επ’ ονόματι τού Αγίου Αντωνίου ο Πανοσιολογιώτατος Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Κύπρου και Καθηγούμενος τής Ι. Μ. Αποστόλου Βαρνάβα, Αρχιμ. Ιωάννης Ιωάννου.

Ο Πανοσιολογιώτατος προεξήρχε τής Θείας Λειτουργίας με συλλειτουργούς κληρικούς τής Ιεράς Αρχιεπισκοπής. Συμπροσευχόμενος παρέστη στο Ιερό Βήμα ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βόστρων κ. Τιμόθεος.

Ο εορτάζων μίλησε εμπνευσμένα σε Θείο λόγο που εκφώνησε αναφερόμενος στην πρώτη διακήρυξη τής μεσσιανικότητος τού Κυρίου από τον «μείζονα ἐν γεννητοῖς γυναικῶν», Τίμιο Πρόδρομο, και ιδιαίτερα στη φράση του «ἴδε ὁ ἀμνὸς τοῦ Θεοῦ, ὁ αἴρων τὴν ἁμαρτίαν τοῦ κόσμου» (Ἰω. α´ 29). «Αυτός τον Οποίον γενεές επί γενεών περιμέναμε να μάς σώσει. Ο αμνός τού Θεού, ο Άμωμος, τον Οποίον προφητεύει ο προφήτης Ησαΐας, που άφωνος, χωρίς να ανοίγει το στόμα του, εναντίον τού κείροντος αυτόν (Ησ. νγ´) οδηγείται στην υπέρτατη Θυσία, υπέρ τής του κόσμου ζωής και σωτηρίας. Είναι η τεράστια στιγμή τής μεταβάσεως από τη γνώση στην επίγνωση, από την προφητεία στην εκπλήρωση. Μοναδική η μαρτυρία της θεότητας τού Λόγου, κρυστάλλινη ή καθαρότητα των νοημάτων του Προδρόμου. Ήρθε ο Θεός κι έγινε άνθρωπος, να το κήρυγμά του», ανέφερε ανάμεσα σε άλλα.

Πριν την απόλυση, μαζί με τους υπόλοιπους κληρικούς, ανέπεμψαν δέηση και ευλόγησε τα προευτρεπισθέντα κόλλυβα για την εορτή.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, δέχθηκε τις ευχές τού λαού και ακολούθως παρετέθη εόρτιο πρωινό.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων