22/02/2022 23/02/2022 Με αισθήματα κατάνυξης, πόνου και πόθου επιστροφής, τελέστηκε την Κυριακή 20 Φεβρουαρίου 2022, στο Καθολικό της κατεχόμενης Ιεράς Μονής Αποστόλου Βαρνάβα, στη Σαλαμίνα Αμμοχώστου, η πρώτη Θεία Λειτουργία για το έτος 2022. Ο Καθηγούμενος της Μονής Αρχιμανδρίτης κ. Ιωάννης, συνοδευόμενος από κληρικούς της Ιεράς Αρχιεπισκοπής, ξεκίνησαν νωρίς το πρωί από την Λευκωσία προκειμένου να τελέσουν...
22 Φεβρουαρίου, 2022 - 21:57
Τελευταία ενημέρωση: 23/02/2022 - 0:28

Θεία Λειτουργία στην κατεχόμενη Μονή Αποστόλου Βαρνάβα

Διαδώστε:
Θεία Λειτουργία στην κατεχόμενη Μονή Αποστόλου Βαρνάβα

Με αισθήματα κατάνυξης, πόνου και πόθου επιστροφής, τελέστηκε την Κυριακή 20 Φεβρουαρίου 2022, στο Καθολικό της κατεχόμενης Ιεράς Μονής Αποστόλου Βαρνάβα, στη Σαλαμίνα Αμμοχώστου, η πρώτη Θεία Λειτουργία για το έτος 2022.

Ο Καθηγούμενος της Μονής Αρχιμανδρίτης κ. Ιωάννης, συνοδευόμενος από κληρικούς της Ιεράς Αρχιεπισκοπής, ξεκίνησαν νωρίς το πρωί από την Λευκωσία προκειμένου να τελέσουν την αναίμακτη θυσία και να προσφέρουν τα Τίμια Δώρα στους πιστούς, που με πολύ ζήλο πορεύθηκαν σήμερα μέχρι τα κατεχόμενα μέρη μας.

Στον λόγο του, ο Καθηγούμενος ερμήνευσε το νόημα της παραβολής του Κυρίου για τον Άσωτο Υιό. «Η σημερινή ευαγγελική περικοπή μας προβάλλει δύο διαφορετικούς τύπους ανθρώπων. Τον νεότερο υιό, που επειδή νόμιζε πως θα αποκτήσει την ελευθερία του από το βάρος των εντολών του Πατέρα του, θέλησε να αποδημήσει κάπου μακριά. Κι έφυγε χαρούμενος, αφού πρώτα πήρε χωρίς κανένα εμπόδιο από τον Πατέρα το μερίδιό του, με την ελπίδα ότι θα έβρισκε το «πραγματικό» νόημα της ζωής.

Από την άλλη, ο μεγαλύτερος υιός, μας θυμίζει τον Φαρισαίο, αφού μετά από την επιστροφή του αδελφού του αντέδρασε και όχι μόνο δεν ήθελε να συμφάγει με τον αδελφό του, αλλά οργίσθηκε, συγκρίνοντας την άσωτη ζωή του αδελφού του με τη δική του.

Η αγία Εκκλησία μας, μας προετοιμάζει για να εισέλθουμε στη Μεγάλη Τεσσαρακοστή με πλήρη συναίσθηση των ενεργειών και πράξεών μας. Με περισυλλογή, αυτοκριτική, ταπείνωση, αγάπη, συγχωρητικότητα, ανεκτικότητα και με την αυτογνωσία, ομολογία και συντριβή του Τελώνου και του Ασώτου, θα οδηγηθούμε στη μεγάλη πορεία που μας ανοίγεται τη Μεγάλη Τεσσαρακοστή και θα αξιωθούμε να προσκυνήσουμε την Αγία Ανάσταση του Κυρίου μας.

Όπως ο σπλαχνικός Πατέρας, ο Επουράνιος Πατήρ, θυσίασε τον ίδιο τον Υιό Του, τον μόσχο τον σιτευτό, για τη σωτηρία του κόσμου, έτσι κι εμείς να φανούμε αντάξιοι αυτής της θείας αγάπης και δωρεάς και να επιστρέψουμε στις ανοικτές αγκάλες του Θεού, που με μακροθυμία και υπομονή μας περιμένει».

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων