05/05/2019 05/05/2019 Με την ευχή του Μακαριωτάτου Πατριάρχου Αλεξανδρείας κ.κ. Θεοδώρου και την άδεια του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Κύπρου κ.κ. Χρυσοστόμου, τελέστηκε η καθιερωμένη κατά την τελευταία ημέρα της Διακαινησίμου εβδομάδας αναστάσιμη Θεία Λειτουργία στο Καθολικό της κατεχόμενης Μονής του Αποστόλου Βαρνάβα, λίγο έξω από την τουρκοκρατούμενη Αμμόχωστο, από τον Έξαρχο του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας στην Κύπρο, Θεοφιλέστατο Επίσκοπο...
05 Μαΐου, 2019 - 8:42
Τελευταία ενημέρωση: 05/05/2019 - 11:36

Θεία Λειτουργία στην κατεχόμενη Μονή Αποστόλου Βαρνάβα

Διαδώστε:
Θεία Λειτουργία στην κατεχόμενη Μονή Αποστόλου Βαρνάβα

Με την ευχή του Μακαριωτάτου Πατριάρχου Αλεξανδρείας κ.κ. Θεοδώρου και την άδεια του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Κύπρου κ.κ. Χρυσοστόμου, τελέστηκε η καθιερωμένη κατά την τελευταία ημέρα της Διακαινησίμου εβδομάδας αναστάσιμη Θεία Λειτουργία στο Καθολικό της κατεχόμενης Μονής του Αποστόλου Βαρνάβα, λίγο έξω από την τουρκοκρατούμενη Αμμόχωστο, από τον Έξαρχο του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας στην Κύπρο, Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Νιτρίας κ. Νικόδημο.

Στην πανηγυρική αυτή αρχιερατική Θεία Λειτουργία, συλλειτούργησαν με τον Θεοφιλέστατο ο Καθηγούμενος της Μονής Αρχιμ. κ. Ιωάννης, ο εξ Αγίου Όρους μουσικολογιώτατος αρχιμ. Αντίπας, Γέροντας του Ιβηριτικού κελλίου της Αγ. Άννης και άλλοι κληρικοί της αρχιεπισκοπικής περιφέρειας και της Εξαρχίας του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας στην Κύπρο.

Στο αναλόγιο διακόνησαν ο επίσης μουσικολογιώτατος Δρ. Θεολογίας κ. Γεώργιος Κάκκουρας και άλλοι Κύπριοι ιεροψάλτες.

Μετά την απόλυση, ο Καθηγούμενος της Μονής Αρχιμ. κ. Ιωάννης, στην προσφώνησή του, καλωσόρισε επισήμως τον νέο Έξαρχο του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας στην Κύπρο, διαβεβαιώνοντάς τον ότι τόσον οι πύλες της Αρχιεπισκοπής και της Μονής του, όσο και οι πύλες της καρδίας όλων θα είναι ανοικτές γι’ αυτόν για όποια ανάγκη παραστεί κατά την άσκηση των καθηκόντων του στο νησί. Επίσης, ευχήθηκε όπως αξιώσει όλους μας ο Θεός να λειτουργήσουμε, στην επί του παρόντος κατεχόμενη Μονή του Αποστόλου Βαρνάβα, χωρίς την ύπαρξη των κατοχικών στρατευμάτων στο νησί μας.

Ο Έξαρχος, Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Νιτρίας κ. Νικόδημος, με συγκίνηση ευχαρίστησε τον Καθηγούμενο για την θερμή υποδοχή και φιλοξενία, των οποίων γεύεται πολυμερώς και πολυτρόπως από όλους στο νησί, πάντοτε με την ευλογία και έγκριση του Αρχιεπισκόπου κ.κ. Χρυσοστόμου. Επίσης, εξέφρασε την χαρά του για την ευχάριστη έκπληξη της παρουσίας του Γέροντος Αντίπα στην κατεχόμενη Μονή, με τον οποίο, όπως ομολόγησε στην σύντομη προσλαλιά του, τον συνδέουν πέραν των είκοσι χρόνων πνευματικής φιλίας.

Λίγο πριν την αναχώρηση από τη Μονή, μετέβησαν όλοι στον τάφο του Αγίου, στον οποίο ανέπεμψαν τις προσευχές τους για λύτρωση της πατρίδας μας από τον τούρκο εισβολέα.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων