06/11/2021 06/11/2021 Με τις πρεσβείες του ιδρυτή και προστάτη της Εκκλησίας της Κύπρου, Αποστόλου Βαρνάβα, τελέστηκε σήμερα, Σάββατο 6 Νοεμβρίου 2021, ακόμη μία Θεία Λειτουργία στην κατεχόμενη Ιερά Μονή του, και συγκεκριμένα στον τάφο του Αγίου στην υπό τουρκική κατοχή Σαλαμίνα Αμμοχώστου. Αρκετοί πιστοί, άδραξαν την ευκαιρία και μετέβησαν στη Μονή, μαζί με τον Καθηγούμενο της, Αρχιμ....
06 Νοεμβρίου, 2021 - 15:04
Τελευταία ενημέρωση: 06/11/2021 - 21:49

Θεία Λειτουργία στην κατεχόμενη Σαλαμίνα Αμμοχώστου

Διαδώστε:
Θεία Λειτουργία στην κατεχόμενη Σαλαμίνα Αμμοχώστου

Με τις πρεσβείες του ιδρυτή και προστάτη της Εκκλησίας της Κύπρου, Αποστόλου Βαρνάβα, τελέστηκε σήμερα, Σάββατο 6 Νοεμβρίου 2021, ακόμη μία Θεία Λειτουργία στην κατεχόμενη Ιερά Μονή του, και συγκεκριμένα στον τάφο του Αγίου στην υπό τουρκική κατοχή Σαλαμίνα Αμμοχώστου.

Αρκετοί πιστοί, άδραξαν την ευκαιρία και μετέβησαν στη Μονή, μαζί με τον Καθηγούμενο της, Αρχιμ. Ιωάννη Ιωάννου, όπου τελέστηκε το μυστήριο της Θείας Ευχαριστίας, μέσα σε κλίμα συγκίνησης και ευχαριστίας στον Θεό.

Στην απόλυση, ο άγιος Καθηγούμενος, απευθυνόμενος προς τους παρευρισκομένους με λόγια παραμυθητικά, ερμήνευσε την ευαγγελική περικοπή τής ημέρας και ευχήθηκε με την ευκαιρία της έναρξης της νηστείας των Χριστουγέννων, όπως με περισσότερο ζήλο, προθυμία και αγωνιστικότητα αγαπήσουμε όλοι τον αρχηγό και τελειωτή Ιησού Χριστό.

Επίσης, τελέστηκε αρτοκλασία και ευλογήθηκαν κόλλυβα που προσφέρθηκαν από εορτάζοντες προσκυνητές.

 

 

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων