03/09/2023 03/09/2023 Οι καθιερωμένες λειτουργίες στην Ιερά Σταυροπηγιακή Μονή του Αποστόλου Βαρνάβα στην αρχαία πόλη της Σαλαμίνας γίνονται το πρώτο Σάββατο κάθε μήνα Θεία λειτουργία τελέστηκε το πρωί του Σαββάτου στο αρχαίο μοναστήρι του Απόστολου Βαρνάβα στην αρχαία Σαλαμίνα, σύμφωνα με τον Αρχιμανδρίτη Ιωάννη Ιωάννου, Πρωτοσύγκελου της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Κύπρου και Ηγούμενο της Ιεράς Μονής του Απόστολου...
03 Σεπτεμβρίου, 2023 - 11:55
Τελευταία ενημέρωση: 03/09/2023 - 11:37

Θεία Λειτουργία στο μοναστήρι του Απόστολου Βαρνάβα στην αρχαία Σαλαμίνα

Διαδώστε:
Θεία Λειτουργία στο μοναστήρι του Απόστολου Βαρνάβα στην αρχαία Σαλαμίνα

Οι καθιερωμένες λειτουργίες στην Ιερά Σταυροπηγιακή Μονή του Αποστόλου Βαρνάβα στην αρχαία πόλη της Σαλαμίνας γίνονται το πρώτο Σάββατο κάθε μήνα

Θεία λειτουργία τελέστηκε το πρωί του Σαββάτου στο αρχαίο μοναστήρι του Απόστολου Βαρνάβα στην αρχαία Σαλαμίνα, σύμφωνα με τον Αρχιμανδρίτη Ιωάννη Ιωάννου, Πρωτοσύγκελου της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Κύπρου και Ηγούμενο της Ιεράς Μονής του Απόστολου Βαρνάβα.

Σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ, ο Αρχιμανδρίτης Ιωάννης Ιωάννου έστειλε το μήνυμα ότι περιμένουμε την ημέρα της επιστροφής μας στο μοναστήρι του Απόστολου Βαρνάβα όπου θα αποκτήσει την αίγλη του προ της καταστροφής. Πέρασε τόνισε, πάρα πολλά η μονή, καταστράφηκε δύο φορές έχει κτιστεί με τα πρώτα χρήματα του αυτοκράτορα Ζήνωνα το 478 μ.χ. , σημειώνοντας που είναι η πρώτη εν τη νήσο Κύπρο μονή που κτίζεται με χρήματα του αυτοκράτορα του Βυζαντίου για αυτό και ονομάζεται Βασιλική Σταυροπηγιακή Μονή.

Ερωτηθείς για τη συχνότητα των λειτουργιών που γίνονται στη Μονή, ο Αρχιμανδρίτης Ιωάννης ανέφερε πως οι καθιερωμένες λειτουργίες στην Ιερά Σταυροπηγιακή Μονή του Αποστόλου Βαρνάβα στην αρχαία πόλη της Σαλαμίνας γίνονται το πρώτο Σάββατο κάθε μήνα.

Επίσης τέσσερις Κυριακές, την 3η Κυριακή του Φεβρουαρίου, την 3η Κυριακή του μηνός Σεπτεμβρίου, την 3η Κυριακή του μηνός Οκτωβρίου και την 3η Κυριακή του μηνός Δεκεμβρίου τελούν τη λειτουργία μέσα στον καθολικό της Μονής, ενώ τα πρώτα Σάββατα των μηνών τελείται Λειτουργία στον ναΐσκο πάνω από τον τάφο του Απόστολου Βαρνάβα.

Επιπρόσθετα, συνέχισε, στο Καθολικό τελούν θεία λειτουργία ανήμερα της εορτής του Απόστολου Βαρνάβα τόσο τον εσπερινό στις 10 Ιουνίου όσο και στις 11 Ιουνίου καθώς και το Σάββατο της διακαινησίμου προ της Κυριακής του Θωμά που είναι η Αναστάσιμη Λειτουργία, που τελείται στο Καθολικό της Μονής.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων