03/03/2021 03/03/2021 Απάντηση στη χθεσινή ανακοίνωση της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Κύπρου δίνει με γραπτή δήλωση που εξέδωσε ο Διευθυντής του Γραφείου Τύπου του Προέδρου της Δημοκρατίας, κ. Βίκτωρας Παπαδόπουλος σχετικά με το τραγούδι που θα εκπροσωπήσει την Κύπρο στη Eurovision. «Σεβόμαστε τις όποιες απόψεις της Ιεράς Συνόδου ή όσων διαφωνούν με τον τίτλο του τραγουδιού...
03 Μαρτίου, 2021 - 16:00
Τελευταία ενημέρωση: 03/03/2021 - 16:26

Τι απαντά η Κυβέρνηση στην Εκκλησία για το El Diablo

Διαδώστε:
Τι απαντά η Κυβέρνηση στην Εκκλησία για το El Diablo

Απάντηση στη χθεσινή ανακοίνωση της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Κύπρου δίνει με γραπτή δήλωση που εξέδωσε ο Διευθυντής του Γραφείου Τύπου του Προέδρου της Δημοκρατίας, κ. Βίκτωρας Παπαδόπουλος σχετικά με το τραγούδι που θα εκπροσωπήσει την Κύπρο στη Eurovision.

«Σεβόμαστε τις όποιες απόψεις της Ιεράς Συνόδου ή όσων διαφωνούν με τον τίτλο του τραγουδιού που θα εκπροσωπήσει φέτος την Κύπρο στη Eurovision. Την ίδια ώρα, όμως, η Κυβέρνηση σέβεται απολύτως την πνευματική και καλλιτεχνική ελευθερία της δημιουργίας, η οποία δεν μπορεί να παρερμηνεύεται ή να περιορίζεται λόγω του τίτλου ενός τραγουδιού και δεν θα πρέπει να δίνονται διαστάσεις που δεν χρειάζονται», αναφέρει ανακοίνωση.

Υπενθυμίζεται πως η Εκκλησία κάλεσε την κυβέρνηση της Κύπρου να αποσύρει το εν λόγω τραγούδι που έχει προταθεί να εκπροσωπήσει τη χώρα στην Eurovision. «Καλούμε την Κυβέρνηση, η οποία διορίζει το Διοικητικό Συμβούλιο του ΡΙΚ και στην οποία αυτό είναι υπόλογο, να μεριμνήσει για την ακύρωση της επιλογής του συγκεκριμένου τραγουδιού και την αντικατάστασή του με άλλο το οποίο να εκφράζει την Ιστορία, τον Πολιτισμό, τις Παραδόσεις και διεκδικήσεις μας», αναφέρει, μεταξύ άλλων, η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Κύπρου.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων