13/10/2019 14/10/2019 Με αισθήματα συγκίνησης και εθνικής υπερηφάνειας Εκκλησία και πολιτεία απότιναν τον οφειλόμενο φόρο τιμής στα ηρωικά παλληκάρια της κοινότητας Φρενάρου Νίκο Ττοφή, Δημήτρη Βρακά, Λουκά Τσολάκκη, Κυριάκο Καμηλάρη, Θεόδωρο Τσομαλλούρη και Γιασουμή Κιλέ, τα οποία θυσίασαν ότι πολυτιμότερο είχαν, τη ζωή τους, για την προάσπιση της ελευθερίας, της εδαφικής ακεραιότητας και της ανεξαρτησίας της πατρίδας...
13 Οκτωβρίου, 2019 - 16:26
Τελευταία ενημέρωση: 14/10/2019 - 7:35

Τίμησαν τους ήρωες του 1974 στο Φρέναρος

Διαδώστε:
Τίμησαν τους ήρωες του 1974 στο Φρέναρος

Με αισθήματα συγκίνησης και εθνικής υπερηφάνειας Εκκλησία και πολιτεία απότιναν τον οφειλόμενο φόρο τιμής στα ηρωικά παλληκάρια της κοινότητας Φρενάρου Νίκο Ττοφή, Δημήτρη Βρακά, Λουκά Τσολάκκη, Κυριάκο Καμηλάρη, Θεόδωρο Τσομαλλούρη και Γιασουμή Κιλέ, τα οποία θυσίασαν ότι πολυτιμότερο είχαν, τη ζωή τους, για την προάσπιση της ελευθερίας, της εδαφικής ακεραιότητας και της ανεξαρτησίας της πατρίδας μας ενάντια στα τουρκικά στρατεύματα εισβολής και κατοχής τον τραγικό εκείνο Ιούλη του 1974.

Της Θείας Λειτουργίας και του μνημοσύνου στον ενοριακό Ιερό Ναό του Αρχαγγέλου Μιχαήλ, προέστη ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Κωνσταντίας και Αμμοχώστου κ. Βασίλειος. Τελέστηκε επίσης το όγδοο ετήσιο μνημόσυνο του μακαριστού Μητροπολίτου Αυστρίας κυρού Μιχαήλ.

Παρέστησαν οι έντιμοι κύριοι Μιχάλης Χατζηγιώρκας, πρόεδρος της κοινότητας και άλλοι παράγοντες της κοινωνικής και πολιτικής ζωής.

Τον επιμνημόσυνο λόγο εκφώνησε ο αξιότιμος γ.γ του ΑΚΕΛ κ. Άντρος Κυπριανού. Ακολούθησε τρισάγιο και κατάθεση στεφάνων στις προτομές των ηρώων πλησίον του κοινοτικού μεγάρου.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων