20/05/2019 20/05/2019 Οι εκτοπισμένοι της Μιας Μηλιάς, την Κυριακή 19 Μαΐου 2019 εκκλησιάστηκαν στον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου και τίμησαν τον Ευαγγελιστή της αγάπης και προστάτη της Μιας Μηλιάς και τέλεσαν ιερά Μνημόσυνα όλων των προαπελθόντων Μιαμιλιωτών κληρικών και λαϊκών. Ιδιαίτερα τίμησαν όλους τους ήρωες που είτε αγωνίστηκαν για προάσπιση της Μιας Μηλιάς ή...
20 Μαΐου, 2019 - 15:32

Τίμησαν τους προγόνους τους οι εκτοπισμένοι της Μιας Μηλιάς

Διαδώστε:
Τίμησαν τους προγόνους τους οι εκτοπισμένοι της Μιας Μηλιάς

Οι εκτοπισμένοι της Μιας Μηλιάς, την Κυριακή 19 Μαΐου 2019 εκκλησιάστηκαν στον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου και τίμησαν τον Ευαγγελιστή της αγάπης και προστάτη της Μιας Μηλιάς και τέλεσαν ιερά Μνημόσυνα όλων των προαπελθόντων Μιαμιλιωτών κληρικών και λαϊκών. Ιδιαίτερα τίμησαν όλους τους ήρωες που είτε αγωνίστηκαν για προάσπιση της Μιας Μηλιάς ή έπεσαν μαχόμενοι σε άλλες περιοχές της πατρίδας μας κατά τη διάρκεια της τουρκικής εισβολής του 1974. Τελέστηκε δέηση για ανεύρεση των αγνοουμένων και μνημόσυνα όλων των πεσόντων προς προάσπιση της ελευθερίας και της εδαφικής ακεραιότητάς της πατρίδας μας.

Της Θείας Λειτουργίας προέστη ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Μεσαορίας κ. Γρηγόριος, ενώ το θείο λόγο κήρυξε ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιγραμματέας της Ιεράς Συνόδου, Αρχιμ. Γρηγόριος Μουσουρούλης. Ακολούθησε σεμνή εκδήλωση με προσευχή-τρισάγιο, ομιλίες, τραγούδια και κατάθεση στεφάνων στο προσωρινό οίκημα της κοινότητας Μιας Μηλιάς στην Παλλουριώτισσα. Στεφάνι εκ μέρους της Α. Μ. του Αρχιεπισκόπου Κύπρου κατέθεσε ο Επίσκοπος Μεσαορίας κ. Γρηγόριος.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων