10/03/2023 10/03/2023 Σαββατοκύριακο πνευματικής χαρά θα είναι για την Ιερά Μητρόπολη Πάφου το διήμερο που έρχεται καθώς θα λάβει χώρα η χειροτονία του εψηφισμένου Μητροπολίτη Πάφου κ. Τυχικού ενώ το απόγευμα της Κυριακής θα τελεστεί η Ενθρόνισή του. Αναλυτικότερα, η Ιερά Αρχιεπισκοπή ανακοίνωσε ότι η Ακολουθία του Μηνύματος επί τη Εκλογή του νέου Μητροπολίτη Πάφου θα γίνει...
10 Μαρτίου, 2023 - 10:12
Τελευταία ενημέρωση: 10/03/2023 - 10:16

Την Κυριακή η χειροτονία και ενθρόνιση του νέου Μητροπολίτη Πάφου

Διαδώστε:
Την Κυριακή η χειροτονία και ενθρόνιση του νέου Μητροπολίτη Πάφου

Σαββατοκύριακο πνευματικής χαρά θα είναι για την Ιερά Μητρόπολη Πάφου το διήμερο που έρχεται καθώς θα λάβει χώρα η χειροτονία του εψηφισμένου Μητροπολίτη Πάφου κ. Τυχικού ενώ το απόγευμα της Κυριακής θα τελεστεί η Ενθρόνισή του.

Αναλυτικότερα, η Ιερά Αρχιεπισκοπή ανακοίνωσε ότι η Ακολουθία του Μηνύματος επί τη Εκλογή του νέου Μητροπολίτη Πάφου θα γίνει το Σάββατο, 11 Μαρτίου 2023 και ώρα 16:00, προ του εσπερινού, στον παλαιό Καθεδρικό Ναό Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου στη Λευκωσία.

Την Κυριακή, 12 Μαρτίου 2023, θα τελεστεί Αρχιερατικό Συλλείτουργο προϊσταμένου του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Κύπρου κ.κ. Γεωργίου, συλλειτουργούντων μελών της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Κύπρου, στον Καθεδρικό Ναό Αποστόλου Βαρνάβα Λευκωσίας.

Κατά την διάρκεια της Θείας Λειτουργίας θα γίνει η εις Επίσκοπον Χειροτονία του Θεοφιλεστάτου εψηφισμένου Μητροπολίτου Πάφου κ. Τυχικού.

Το απόγευμα της 12ης Μαρτίου 2023 και ώραν 16:00, θα γίνει η ενθρόνιση του νέου Μητροπολίτου Πάφου στον Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Θεοδώρου Πάφου, υπό του Αρχιεπισκόπου Κύπρου κ.κ. Γεωργίου.

Στις 23 Φεβρουαρίου 2023 η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Κύπρου εξέλεξε τον Αρχιμανδρίτη Τυχικό Βρυώνη σε Μητροπολίτη Πάφου με δεκαπέντε ψήφους, έναντι μίας που έλαβε συνυποψήφιος Αρχιμανδρίτης Ιωάννης Ιωάννου. Ο νέος Μητροπολίτης μέχρι και την εκλογή του διακονούσε στην Ιερά Μητρόπολη Πάφου από τη θέση του Πρωτοσυγκέλλου ενώ διαδέχεται τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Πάφου κ.κ. Γεώργιο ο οποίος είναι και Τοποτηρητής της Ιεράς Μητροπόλεως.

Διαβάστε επίσης:

Ο Αρχιμανδρίτης Τυχικός Βρυώνης εξελέγη Μητροπολίτης Πάφου

Διαβεβαίωση ότι θα εργαστεί σκληρά έδωσε ο νέος Μητροπολίτης Πάφου

Ο εψηφισμένος Μητροπολίτης Πάφου Τυχικός ιερούργησε στη γενέτειρα του

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων