21/11/2022 21/11/2022 Την Τρίτη 22 Νοεμβρίου 2022, μεταξύ των ωρών 9-11 το πρωί, θα υποβάλλονται, γραπτώς και ενυπόγραφα, οι υποψηφιότητες για τις αρχιεπισκοπικές εκλογές. Σε δηλώσεις του ο Γενικός Έφορος Αρχιεπισκοπικών Εκλογών και Διευθυντής Ελεγκτικού Τμήματος Εκκλησίας της Κύπρου, Ιωάννης Χαριλάου, είπε ότι αύριο οποιοιδήποτε ενδιαφερόμενοι οι οποίοι πληρούν τα κριτήρια του Καταστατικού Χάρτη της Εκκλησίας της...
21 Νοεμβρίου, 2022 - 21:45
Τελευταία ενημέρωση: 21/11/2022 - 22:02

Την Τρίτη η υποβολή υποψηφιοτήτων για τις Αρχιεπισκοπικές εκλογές στην Κύπρο

Διαδώστε:
Την Τρίτη η υποβολή υποψηφιοτήτων για τις Αρχιεπισκοπικές εκλογές στην Κύπρο

Την Τρίτη 22 Νοεμβρίου 2022, μεταξύ των ωρών 9-11 το πρωί, θα υποβάλλονται, γραπτώς και ενυπόγραφα, οι υποψηφιότητες για τις αρχιεπισκοπικές εκλογές.

Σε δηλώσεις του ο Γενικός Έφορος Αρχιεπισκοπικών Εκλογών και Διευθυντής Ελεγκτικού Τμήματος Εκκλησίας της Κύπρου, Ιωάννης Χαριλάου, είπε ότι αύριο οποιοιδήποτε ενδιαφερόμενοι οι οποίοι πληρούν τα κριτήρια του Καταστατικού Χάρτη της Εκκλησίας της Κύπρου θα πρέπει να φέρουν στο γραφείο του είτε οι ίδιοι είτε αντιπρόσωπός τους, γραπτή ενυπόγραφη επιστολή που να εκφράζουν το ενδιαφέρον τους να είναι υποψήφιοι για τις Αρχιεπισκοπικές Εκλογές.

«Για να μπορέσουμε να έχουμε μια τάξη βάλαμε ότι αυτό θα γίνει μεταξύ των ωρών 9-11 το πρωί. Θα παίρνουν απόδειξη ότι έχουν παραδώσει την επιστολή τους και μετά θα γίνει η κανονική διαδικασία για να ελεγχθούν για να μπορέσουμε να προχωρήσουμε», πρόσθεσε.

Σε ερώτηση αν έχουν λάβει τους εκλογικούς καταλόγους, ο κ. Χαριλάου είπε ότι σχεδόν στην ολότητα τους, «έχουμε λάβει τους εκλογικούς καταλόγους από το κράτος και αυτή τη στιγμή διαμορφώνουμε τους δικούς μας εκλογικούς καταλόγους, παίρνοντας στοιχεία από εκείνους».

Σημείωσε ότι αναμένουν να ολοκληρωθούν τις επόμενες 7 με 8 μέρες, μέχρι το τέλος του μήνα, αρχές του επόμενου μήνα, για να μπορέσουν να αναρτηθούν.

«Θα μπουν και σε πλατφόρμα στο διαδίκτυο, δηλαδή μια ειδική πλατφόρμα που κάποιος ενδιαφερόμενος θα μπορεί να βάζει κάποια προσωπικά του στοιχεία και θα είναι ο μόνος που θα μπορεί να το κάνει για να δει κατά πόσο είναι στον κατάλογο και σε ποια ενορία ή κοινότητα είναι, όπως γίνεται σε πολλές εκλογές», πρόσθεσε.

Θα ακολουθήσει, συνέχισε ο κ. Χαριλάου, η περίοδος των ενστάσεων, που θα είναι τρεις μέρες, όπου μέσα σε αυτές τις μέρες θα μπορεί κάποιος να κάνει οποιαδήποτε ένσταση μεταξύ αυτών και νέα εγγραφή.

Απαντώντας σε ερώτηση για το ποια θα είναι η διαδικασία που θα ακολουθηθεί στη συνέχεια, ο κ. Χαριλάου είπε ότι οι διαδικασίες για να πραγματοποιηθούν οι εκλογές δεν είναι απλές, είναι πάρα πολύ περίπλοκες.

«Δεν είναι μόνοι οι κατάλογοι, για αυτό και συνέχεια εργαζόμαστε και επί της διαδικασίας να γίνουν σωστές και αδιάβλητες εκλογές. Και για αυτό το λόγο έχω ζητήσει επίσημα, ως και η απόφαση της Ιεράς Συνόδου, κάθε βοήθεια από το κράτος, η οποία θα μας δοθεί και μας δίδεται για να μπορέσουμε να έχουμε την υποστήριξη τους και τη στήριξη τους για να γίνουν οι εκλογές, όπως πρέπει να γίνουν, έχοντας υπόψιν τον μεγάλο όγκο εργασίας, αλλά και ειδικές εργασίες που πρέπει να γίνουν», κατέληξε.

Πηγή: ΚΥΠΕ

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων