11/09/2018 11/09/2018 Το μεσημέρι της Κυριακής, 9 Σεπτεμβρίου 2018, πραγματοποιήθηκε εκκλησιασμός των εκτοπισμένων της κοινότητας Πυργάς Αμμοχώστου. Τελέστηκε Παράκληση προς τον Αρχάγγελο Μιχαήλ και την Παναγία την Απαλαίστρα, χοροστατούντος του Επισκόπου Μεσαορίας κ. Γρηγορίου, στον Ιερό Ναό Αγίου Θεράποντος και Αγίας Μαρίνας στις Αγγλισίδες. Στην Παράκληση συμμετείχαν και έψαλλαν όλοι οι παρόντες αφού οι συνεργάτες του Γραφείου...
11 Σεπτεμβρίου, 2018 - 8:34

To εν Χώναις Θαύμα του Αρχαγγέλου Μιχαήλ γιόρτασαν οι εκτοπισμένοι της Αμμοχώστου

Διαδώστε:
To εν Χώναις Θαύμα του Αρχαγγέλου Μιχαήλ γιόρτασαν οι εκτοπισμένοι της Αμμοχώστου

Το μεσημέρι της Κυριακής, 9 Σεπτεμβρίου 2018, πραγματοποιήθηκε εκκλησιασμός των εκτοπισμένων της κοινότητας Πυργάς Αμμοχώστου.

Τελέστηκε Παράκληση προς τον Αρχάγγελο Μιχαήλ και την Παναγία την Απαλαίστρα, χοροστατούντος του Επισκόπου Μεσαορίας κ. Γρηγορίου, στον Ιερό Ναό Αγίου Θεράποντος και Αγίας Μαρίνας στις Αγγλισίδες.

Στην Παράκληση συμμετείχαν και έψαλλαν όλοι οι παρόντες αφού οι συνεργάτες του Γραφείου του Επισκόπου Μεσαορίας είχαν τη μέριμνα να συντάξουν και να τυπώσουν τον Παρακλητικό Κανόνα, τον οποίον είχαν την ευκαιρία να πάρουν όσοι επιθυμούσαν.

Κατά τη διάρκεια της Παράκλησης τελέστηκε δέηση υπερ υγείας πάντων των προσφύγων Πυργάς Αμμοχώστου.

Ο Θεοφιλέστατος καλωσόρισε τους παρόντες και τους συνεχάρη για την οργάνωση και τη σύναξή τους. Ευχήθηκε σε όλους όπως του χρόνου να τιμήσουμε τον Αρχάγγελο Μιχαήλ στην Πυργά Αμμοχώστου σε συνθήκες ελευθερίας και ειρήνης.

Στο τέλος της Παράκλησης έγινε λιτανεία των ιερών εικόνων του Αρχαγγέλλου και της Γέννησης της Θεοτόκου πέριξ του ναού.

Ακολούθησε συνεστίαση κατά την οποία το Κοινοτικό Συμβούλιο τίμησε τους ευεργετές της κοινότητας, μεταξύ αυτών και τον Επίσκοπο Μεσαορίας.

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων