16/04/2023 16/04/2023 Το Άγιον Φως κατέφθασε και στην Ιερά Αρχιεπισκοπή Κύπρου, γύρω στις 7, το απόγευμα του Μεγάλου Σαββάτου. Το Άγιον Φως, όπως κάθε χρόνο, συνόδευε ο Έξαρχος του Παναγίου Τάφου στην Κύπρο, Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βόστρων κ. Τιμόθεος. Ο Σεβασμιώτατος, αφού παρέδωσε το εκ του Παναγίου Τάφου Άγιον Φως στον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Κύπρου κ.κ. Γεώργιο, ευχήθηκε καλή...
16 Απριλίου, 2023 - 8:30
Τελευταία ενημέρωση: 16/04/2023 - 8:41

Το Άγιο Φως στην Ιερά Αρχιεπισκοπή Κύπρου

Διαδώστε:
Το Άγιο Φως στην Ιερά Αρχιεπισκοπή Κύπρου

Το Άγιον Φως κατέφθασε και στην Ιερά Αρχιεπισκοπή Κύπρου, γύρω στις 7, το απόγευμα του Μεγάλου Σαββάτου. Το Άγιον Φως, όπως κάθε χρόνο, συνόδευε ο Έξαρχος του Παναγίου Τάφου στην Κύπρο, Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βόστρων κ. Τιμόθεος.

Ο Σεβασμιώτατος, αφού παρέδωσε το εκ του Παναγίου Τάφου Άγιον Φως στον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Κύπρου κ.κ. Γεώργιο, ευχήθηκε καλή Ανάσταση και πλούσια την Χάριν της Αναστάσεως του Κυρίου, μεταφέροντας ταυτοχρόνως και τις αδελφικές ευχές και χαιρετισμούς τού Μακαριωτάτου Πατριάρχου Ιεροσολύμων κ.κ. Θεοφίλου.

Ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου, ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο για τον κόπο που καταβάλλει αυτή τη μέρα να μεταφέρει το Άγιον Φως στο νησί μας και ευχήθηκε με την σειρά του το ανέσπερον Φως της Αναστάσεως να καταυγάσει τις ψυχές όλων και να φέρει ευλογία στη ζωή μας.

Παρόντες κατά την παραλαβή του Αγίου Φωτός ήταν επίσης ο Έξαρχος του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας στην Κύπρο, Επίσκοπος Νιτρίας κ. Νικόδημος, ο Επίσκοπος Μεσαορίας κ. Γρηγόριος και άλλοι πιστοί.

Το Άγιον Φως μεταφέρθηκε στον Καθεδρικό Ναό του Αποστόλου Βαρνάβα, καθώς επίσης και στους υπόλοιπους ναούς της αρχιεπισκοπικής περιφέρειας για την τέλεση της αναστάσιμης ακολουθίας.

Διαβάστε επίσης: Έφτασε το Άγιο Φως στην Κύπρο (ΒΙΝΤΕΟ – ΦΩΤΟ)

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων