29/12/2022 29/12/2022 Τα συγχαρητήριά του για την εκλογή του Μητροπολίτη Πάφου κ. Γεωργίου στην θέση του Αρχιεπισκόπου Κύπρου εξέφρασε το Παγκόσμιο Συμβούλιο Εκκλησιών. Ο εκτελών χρέη Γενικού Γραμματέας, Αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας του ΠΣΕ π. Ιωάννης Σάουκα αναφέρει στη Επιστολή του προς τον νέο Προκαθήμενο της Εκκλησίας της Κύπρου ότι: “Το έργο σας για τη συμφιλίωση μεταξύ των...
29 Δεκεμβρίου, 2022 - 10:16
Τελευταία ενημέρωση: 29/12/2022 - 10:34

Το Παγκόσμιο Συμβούλιο Εκκλησιών για την εκλογή του νέου Αρχιεπισκόπου Κύπρου

Διαδώστε:
Το Παγκόσμιο Συμβούλιο Εκκλησιών για την εκλογή του νέου Αρχιεπισκόπου Κύπρου

Τα συγχαρητήριά του για την εκλογή του Μητροπολίτη Πάφου κ. Γεωργίου στην θέση του Αρχιεπισκόπου Κύπρου εξέφρασε το Παγκόσμιο Συμβούλιο Εκκλησιών.

Ο εκτελών χρέη Γενικού Γραμματέας, Αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας του ΠΣΕ π. Ιωάννης Σάουκα αναφέρει στη Επιστολή του προς τον νέο Προκαθήμενο της Εκκλησίας της Κύπρου ότι: “Το έργο σας για τη συμφιλίωση μεταξύ των Χριστιανών και η συμβολή σας στην επανένωση της Κύπρου τα τελευταία χρόνια είναι πηγή έμπνευσης και βασίζεται τώρα στην κληρονομιά του άξιου προκατόχου σας, αείμνηστου Αρχιεπισκόπου Χρυσοστόμου Β’, ο οποίος προώθησε έναν πολιτισμό ειρήνης μεταξύ των λαών και των εθνών”.

“Προσευχόμαστε τον Θεό να σας ενδυναμώσει, να σας καθοδηγήσει και να σας συνοδεύσει στη νέα σας διακονία”, ανέφερε.

Ο π. Ιωάννης πρόσθεσε ότι η ηγεσία, η πνευματική υποστήριξη και η σοφή συμβουλή του Αρχιεπισκόπου θα εκτιμηθούν βαθιά «από τους πιστούς της Εκκλησίας της Κύπρου, αλλά και από όλους τους ανθρώπους καλής θέλησης στη χώρα σας και στον κόσμο συνολικά».

Αναλυτική η Συγχαρητήρια Επιστολή του ΠΣΕ:

Γενεύη 28 Δεκεμβρίου 2022

Μακαριώτατε,

Με βαθιά ευγνωμοσύνη στον Τριαδικό Θεό και με μεγάλη χαρά λάβαμε τα καλά νέα της εκλογής σας ως Αρχιεπισκόπου Νέας Ιουστινιανής και Πάσης Κύπρου.

Συγχαίρουμε την Ιερά Σύνοδο για την εκλογή σας ως Αρχιεπισκόπου Νέας Ιουστινιανής και Πάσης Κύπρου και ενώνουμε τους πιστούς της Εκκλησίας σας στη χαρά τους να αποκτήσουν νέο Αρχιεπίσκοπο και πνευματικό Πατέρα. Η εκλογή του Μακαριωτάτου είναι ενθάρρυνση για όλη την Ορθόδοξη οικογένεια και όχι μόνο.

Το έργο σας για τη συμφιλίωση μεταξύ των Χριστιανών και η συμβολή σας στην επανένωση της Κύπρου τα τελευταία χρόνια είναι πηγή έμπνευσης και βασίζεται τώρα στην κληρονομιά του άξιου προκατόχου σας, αείμνηστου Αρχιεπισκόπου Χρυσόστομου Β’, ο οποίος προώθησε έναν πολιτισμό ειρήνης μεταξύ των λαών και των εθνών. Παρακαλούμε τον Θεό να σας ενδυναμώσει, να σας καθοδηγήσει και να σας συνοδεύσει στη νέα σας διακονία.

Γνωρίζουμε πλήρως ότι σε αυτούς τους ιδιαίτερα δύσκολους και δύσκολους καιρούς σε τοπικό και παγκόσμιο επίπεδο, η ηγεσία σας, η πνευματική σας υποστήριξη και η σοφή συμβουλή σας καθώς και η διάκρισή σας και η καθοδήγησή σας χρειάζονται πολύ και θα εκτιμηθούν βαθιά από τους πιστούς της Εκκλησίας της Κύπρου , και επίσης από όλους τους ανθρώπους καλής θέλησης στη χώρα σας και στον κόσμο συνολικά.

Οι καιροί μας χαρακτηρίζονται από μεγάλες προκλήσεις και παρουσιάζουν έναν βαθμό πολυπλοκότητας που καθιστά ζωτικής σημασίας να εκφράσουμε κοινά τη χριστιανική μας κληρονομιά και το χριστιανικό μας κάλεσμα προκειμένου να κάνουμε ορατή τη συμφιλιωτική, θεραπευτική και αγαπητική παρουσία του Χριστού.

Είμαστε βέβαιοι ότι η μακρόχρονη και πλούσια Ορθόδοξη θεολογική, πνευματική, οικουμενική και ποιμαντική παράδοση θα καθοδηγήσει τη διακονία και την αποστολή σας.

Το Παγκόσμιο Συμβούλιο Εκκλησιών υπενθυμίζει με ευγνωμοσύνη την ενεργό συμμετοχή της Εκκλησίας σας στο οικουμενικό κίνημα. Είμαστε βέβαιοι ότι υπό τη διακονία σας, η Εκκλησία της Κύπρου θα συνεχίσει να ενισχύει την πιστή προσφορά στη ζωή και το έργο αυτής της κοινωνίας των 352 εκκλησιών.

Είθε το επισκοπικό σας δώρο για την υποδοχή των νέων γενιών στη ζωή της Εκκλησίας και για την εργασία για την αποκατάσταση όσων υποφέρουν από διαφορετικούς εθισμούς να γίνει υποδειγματικό για τη συναναστροφή των εκκλησιών μας, ώστε η χριστιανική νεολαία να έχει ένα μυαλό και να αισθάνεται την παρουσία της αγάπης του Χριστού σε όλους τις δραστηριότητές τους.

Εκ μέρους ολόκληρης της κοινότητας του Παγκόσμιου Συμβουλίου Εκκλησιών, δεχθείτε τα θερμά μου συγχαρητήρια, τις ευχές μου για πολλά ευλογημένα χρόνια στην υπηρεσία του πιστού λαού της Κύπρου και τη διαβεβαίωση των προσευχών για τη χάρη του Κυρίου μας Ιησού Χριστού στην ζωής ολόκληρης της Εκκλησίας της Κύπρου.

Με υιικό σεβασμό

Ioan Sauca
Αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας
Παγκόσμιο Συμβούλιο Εκκλησιών

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων