17/11/2023 17/11/2023 Ο εκ του σεπτού Οικουμενικού Πατριαρχείου Κωνσταντινουπόλεως Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σαράντα Εκκλησιών κ. Ανδρέας, ευρισκόμενος στην Κύπρο, την Δευτέρα, 13 Νοεμβρίου 2023, τέλεσε Τρισάγιο στον τάφο του μακαριστού Αρχιεπισκόπου Κύπρου κυρού Χρυσοστόμου Β΄. Παρέστησαν ο Αρχιγραμματέας της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Κύπρου π. Γεωργίου και οι κληρικοί της Ιεράς Μητροπόλεως Ταμασού, Πρωτοσύγκελλος Αρχιμανδρίτης Διονύσιος, πρεσβύτερος...
17 Νοεμβρίου, 2023 - 8:15
Τελευταία ενημέρωση: 17/11/2023 - 8:32

Τρισάγιο στον τάφο του μακαριστού Αρχιεπισκόπου Κύπρου Χρυσοστόμου Β΄ από τον Μητροπολίτη Σαράντα Εκκλησιών

Διαδώστε:
Τρισάγιο στον τάφο του μακαριστού Αρχιεπισκόπου Κύπρου Χρυσοστόμου Β΄ από τον Μητροπολίτη Σαράντα Εκκλησιών

Ο εκ του σεπτού Οικουμενικού Πατριαρχείου Κωνσταντινουπόλεως Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σαράντα Εκκλησιών κ. Ανδρέας, ευρισκόμενος στην Κύπρο, την Δευτέρα, 13 Νοεμβρίου 2023, τέλεσε Τρισάγιο στον τάφο του μακαριστού Αρχιεπισκόπου Κύπρου κυρού Χρυσοστόμου Β΄.

Παρέστησαν ο Αρχιγραμματέας της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Κύπρου π. Γεωργίου και οι κληρικοί της Ιεράς Μητροπόλεως Ταμασού, Πρωτοσύγκελλος Αρχιμανδρίτης Διονύσιος, πρεσβύτερος Βασίλειος και διάκονος Ραφαήλ.

Το τρισάγιο τελέστηκε εις μνήμην του με αφορμή την εορτή του Αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου, ημέρα κατά την οποία εόρταζε τα ονομαστήρια του.

Ο μακαριστός Αρχιεπίσκοπος Κύπρου κυρός Χρυσόστομος Β’ εκοιμήθη στις 7 Νοεμβρίου 2022. Η εξόδιος ακολουθία και η ταφή τελέστηκαν στις 12 Νοεμβρίου του ιδίου έτους.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων