29/11/2019 29/11/2019 Η Ιερά Μητρόπολη Λεμεσού μαζί με τις Μητροπόλεις Κύκκου και Τυληρίας και Ταμασού και Ορεινής, καθώς επίσης και  το Συνοδικό Γραφείο Μοναχισμού του Πατριαρχείου Μόσχας, διοργανώνουν το Β΄ Μοναστικό Συνέδριο «Μοναχισμός και σύγχρονος κόσμος». Οι εργασίες του συνεδρίου ξεκίνησαν χθες στο Συνοδικό του Μετοχίου της Ιεράς Μονής Κύκκου «Άγιος Προκόπιος» στη Λευκωσία και θα ολοκληρωθούν...
29 Νοεμβρίου, 2019 - 16:24
Τελευταία ενημέρωση: 29/11/2019 - 16:29

Β΄ Μοναστικό Συνέδριο: “Μοναχισμός και σύγχρονος κόσμος”

Διαδώστε:
Β΄ Μοναστικό Συνέδριο: “Μοναχισμός και σύγχρονος κόσμος”

Η Ιερά Μητρόπολη Λεμεσού μαζί με τις Μητροπόλεις Κύκκου και Τυληρίας και Ταμασού και Ορεινής, καθώς επίσης και  το Συνοδικό Γραφείο Μοναχισμού του Πατριαρχείου Μόσχας, διοργανώνουν το Β΄ Μοναστικό Συνέδριο «Μοναχισμός και σύγχρονος κόσμος».

Οι εργασίες του συνεδρίου ξεκίνησαν χθες στο Συνοδικό του Μετοχίου της Ιεράς Μονής Κύκκου «Άγιος Προκόπιος» στη Λευκωσία και θα ολοκληρωθούν σήμερα Παρασκευή 29 Νοεμβρίου.

Τα Συνέδρια αυτά αποσκοπούν στην περαιτέρω επιμόρφωση και μελέτη των τοπικών Μοναστικών παραδόσεων του Σλαβικού και Ελληνικού κόσμου.

Στη πρώτη μέρα του συνεδρίου μεταξύ των ομιλητών ήταν και ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Λεμεσού κ. Αθανάσιος με θέμα: «Η εσωτερική ζωή του Μοναχού στη σημερινή πραγματικότητα».

Στο συνέδριο συμμετέχουν Επίσκοποι, Ηγούμενοι ανδρώων και γυναικείων κοινοβιακών Μονών του Πατριαρχείου Μόσχας και τη Εκκλησίας της Κύπρου.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων