23/03/2023 23/03/2023 Η Αρχιεπισκοπή Κύπρου σε ανακοίνωση της απαντά στα ερωτήματα που θέτουν πιστοί αλλά και σε σχετικά δημοσιεύματα σχετικά με το εάν υπήρξε άλλος Αρχιεπίσκοπος στην Εκκλησία της Κύπρου με το όνομα Γεώργιος. »Δεν υπήρξε άλλος Αρχιεπίσκοπος Κύπρου με το όνομα Γεώργιος και το ορθό όνομα του Αρχιεπισκόπου Κύπρου είναι κ.κ. Γεώργιος», αναφέρει, σε ανακοίνωσή της...
23 Μαρτίου, 2023 - 19:15
Τελευταία ενημέρωση: 23/03/2023 - 21:49

Υπήρξε άλλος Αρχιεπίσκοπος Κύπρου με το όνομα Γεώργιος; Η κατηγορηματική απάντηση της Αρχιεπισκοπής

Διαδώστε:
Υπήρξε άλλος Αρχιεπίσκοπος Κύπρου με το όνομα Γεώργιος; Η κατηγορηματική απάντηση της Αρχιεπισκοπής

Η Αρχιεπισκοπή Κύπρου σε ανακοίνωση της απαντά στα ερωτήματα που θέτουν πιστοί αλλά και σε σχετικά δημοσιεύματα σχετικά με το εάν υπήρξε άλλος Αρχιεπίσκοπος στην Εκκλησία της Κύπρου με το όνομα Γεώργιος.

»Δεν υπήρξε άλλος Αρχιεπίσκοπος Κύπρου με το όνομα Γεώργιος και το ορθό όνομα του Αρχιεπισκόπου Κύπρου είναι κ.κ. Γεώργιος», αναφέρει, σε ανακοίνωσή της η Ιερά Αρχιεπισκοπή Κύπρου.

Σημειώνει, παράλληλα, ότι παρατηρώντας διάφορα δημοσιεύματα που αποδίδουν λανθασμένα στον Αρχιεπίσκοπο Κύπρου, το όνομα Γεώργιος ο Γ΄, επιθυμεί να ενημερώσει ότι σύμφωνα με την επιστημονική έρευνα δεν υπήρξε άλλος Αρχιεπίσκοπος Κύπρου με το όνομα Γεώργιος.

Ως εκ τούτου, αναφέρει η Ιερά Αρχιεπισκοπή Κύπρου, το όνομα «Γεώργιος Γ» είναι λανθασμένο και το ορθό όνομα της Α.Μ. του Αρχιεπισκόπου Κύπρου είναι «κ.κ. Γεώργιος».

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων