14/01/2023 16/01/2023 Παρά τις αντίξοες καιρικές συνθήκες που επικράτησαν στην κατεχόμενη Σαλαμίνα, τελέστηκε το Σάββατο 14 Ιανουαρίου 2023 η πρώτη Θεία Λειτουργία του 2023 στην Ιερά Βασιλική και Σταυροπηγιακή Μονή Αποστόλου Βαρνάβα από τον Αρχιμανδρίτη Ιωάννη Ιωάννου, Πρωτοσύγκελο της Ιεράς Αρχιεπισκοπής και Ηγούμενο της Ιεράς Μονής. Πεισμώσαμε, είπε χαρακτηριστικά, ο Αρχιμανδρίτης Ιωάννης και παρακαλέσαμε τον Θεό και...
14 Ιανουαρίου, 2023 - 16:09
Τελευταία ενημέρωση: 16/01/2023 - 22:48

«Ζωντάνεψε» ξανά η Ιερά Μονή Αποστόλου Βαρνάβα στα Κατεχόμενα

Διαδώστε:
«Ζωντάνεψε» ξανά η Ιερά Μονή Αποστόλου Βαρνάβα στα Κατεχόμενα

Παρά τις αντίξοες καιρικές συνθήκες που επικράτησαν στην κατεχόμενη Σαλαμίνα, τελέστηκε το Σάββατο 14 Ιανουαρίου 2023 η πρώτη Θεία Λειτουργία του 2023 στην Ιερά Βασιλική και Σταυροπηγιακή Μονή Αποστόλου Βαρνάβα από τον Αρχιμανδρίτη Ιωάννη Ιωάννου, Πρωτοσύγκελο της Ιεράς Αρχιεπισκοπής και Ηγούμενο της Ιεράς Μονής.

Πεισμώσαμε, είπε χαρακτηριστικά, ο Αρχιμανδρίτης Ιωάννης και παρακαλέσαμε τον Θεό και έστω και στις 08:00 που κόπασαν οι βροχές και αφού διασχίσαμε τους χειμάρους, εισήλθαμε στο ναΐσκο για την τέλεση της Θείας Λειτουργίας.

Όπως ανέφερε ο Αρχιμανδρίτης Ιωάννης στη Θεία Λειτουργία παρέστησαν 40 προσκυνητές και μετά το πέρας της, προχώρησε σε ένα σύντομο κήρυγμα αναλύοντας την ευαγγελική περικοπή που αναφέρεται στα λόγια του Χριστού «μη φοβού το μικρό ποίμνιο». Απευθυνόμενος στους προσκυνητές είπε πως το μικρό ποίμνιο των σαράντα θα είναι η μαγιά, θα είναι η ζύμη η οποία θα μεταφέρει στους άλλους συνανθρώπους μας το μήνυμα της χαράς, της ελπίδας, της αισιοδοξίας, το φώς της Αναστάσεως του Χριστού, και το φώς που έλαμψε στον Ιορδάνη ποταμό μια και σήμερα ήταν η ημέρα της απόδοσης της μεγάλης εορτής των Θεοφανείων όπου έχουμε την φανέρωση της Αγίας Τριάδος.

Σε ό,τι αφορά το μοναστήρι, επανέλαβε ότι είναι βουβό, ερειπωμένο και κατεστραμμένο, ενώ θέλει συντήρηση, αφού ο χρόνος το φθείρει, όμως, παρά τις προσπάθειες που είχε καταβάλει ο μακαριστός Αρχιεπίσκοπος Κύπρου κυρός Χρυσόστομος ο Β’ ώστε να δοθεί η άδεια για την συντήρηση του, η άρνηση των Τούρκων, όπως είπε, ήταν επαναλαμβανόμενη.

Σύμφωνα με τον Αρχιμανδρίτη Ιωάννη η επόμενη λειτουργία στην Ιερά Βασιλική και Σταυροπηγιακή Μονή Αποστόλου Βαρνάβα στην κατεχόμενη Σαλαμίνα θα τελεστεί το Σάββατο 4 Φεβρουαρίου και ακολούθως στις 19 Φεβρουαρίου.

Επεσήμανε πως έχει παραχωρηθεί ο Ιερός ναός του Αγίου Αντωνίου που είναι της Αρχιεπισκοπής ως Μετόχι της Ιεράς Μονής του Αποστόλου Βαρνάβα και εκεί τελείται τις υπόλοιπες ημέρες και τις Κυριακές η Θεία Λειτουργία.

Πρόσθεσε επίσης πως η πρώτη Θεία Λειτουργία στην Ιερά Μονή Αποστόλου Βαρνάβα τελέστηκε στις 8 Μαρτίου του 2014. Σημειώνεται πως την Κυριακή 15 Ιανουαρίου 2023 ο Αρχιμανδρίτης Ιωάννης, Πρωτοσύγκελος της Ιεράς Αρχιεπισκοπής και Ηγούμενος της Μονής Αποστόλου Βαρνάβα θα λειτουργήσει στον Ιερό Ναό της Αγίας Παρασκευής Γεροσκήπου.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων