19/01/2019 19/01/2019 Στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Παναγίας Παντανάσσης (Καθολικής)σε πανηγυρικό κλίμα τελέστηκε το απόγευμα της Πέμπτης, 17 Ιανουαρίου, ο εόρτιος αρχιερατικός εσπερινός με την ευκαιρία της μνήμης του εν αγίοις πατρός ημών Αθανασίου του Μεγάλου Πατριάρχου Αλεξανδρείας ημέρα κατά την οποία άγει τα ονομαστήρια του ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Λεμεσού κ. Αθανάσιος. Του πολυαρχιερατικού εσπερινού προεξείρχε ο Πανιερώτατος...
19 Ιανουαρίου, 2019 - 13:17

Oνομαστήρια του Πανιερώτατου Μητροπολίτη Λεμεσού κ. Αθανάσιου

Διαδώστε:
Oνομαστήρια του Πανιερώτατου Μητροπολίτη Λεμεσού κ. Αθανάσιου

Στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Παναγίας Παντανάσσης (Καθολικής)σε πανηγυρικό κλίμα τελέστηκε το απόγευμα της Πέμπτης, 17 Ιανουαρίου, ο εόρτιος αρχιερατικός εσπερινός με την ευκαιρία της μνήμης του εν αγίοις πατρός ημών Αθανασίου του Μεγάλου Πατριάρχου Αλεξανδρείας ημέρα κατά την οποία άγει τα ονομαστήρια του ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Λεμεσού κ. Αθανάσιος.

Του πολυαρχιερατικού εσπερινού προεξείρχε ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Λεμεσού κ. Αθανάσιος συγχοροστατούντων των Θεοφιλεστάτων Επισκόπων Καρπασίας κ. Χριστοφόρου, Μεσαορίας κ. Γρηγορίου και Αμαθούντος κ. Νικολάου. Στον εσπερινό συμμετείχε πλειάδα ιερέων εκ της Μητροπολιτικής περιφέρειας Λεμεσού αλλά και άλλων περιοχών της Κύπρου.

Τους ύμνους απέδωσε η χορωδία της Μητροπόλεως μας “Ρωμανός ο Μελωδός” υπό τη διεύθυνση του Πρωτ. Νικολάου Λυμπουρίδη.

Προ της απολύσεως, ο Πανιερώτατος χειροθέτησε εις αναγνώστη τον Ιωάννη Νικολαϊδη.

Την κυριώνυμο ημέρα της εορτής, κατά την τελεσθείσα πανηγυρική Θεία Λειτουργία στον Μητροπολιτικό Ναό Παναγίας Παντανάσσης Καθολικής προεξάρχοντος του εορτάζοντος Αρχιερέως Μητροπολίτου Λεμεσού κ. Αθανασίου, συλλειτούργησαν οΣεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βόστρων κ. Τιμόθεος (Έξαρχος Πατριαρχείου Ιεροσολύμων),  καθώς και οι Θεοφιλέστατοι Επισκόποι Αμαθούντος κ. Νικόλαος και Λήδρας κ. Επιφάνιος (ηγούμενος Ιεράς Μονής Παναγίας  Μαχαιρά).

Στη θεία λειτουργία συμμετείχαν Ηγούμενοι των Μονών της Μητροπόλεώς  καθώς και άλλοι ιερείς.

Τα αναλόγια κόσμησε επαξίως η χορωδία της Μητροπόλεώς «Ρωμανός ο Μελωδός» υπό τη διεύθυνση του Πρωτ. Νικόλαου Λυμπουρίδη.

Τον Πανηγυρικό της ημέρας εκφώνησε ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης της Μητροπόλεώς , π. Χρυσόστομος, ο οποίος με γλαφυρό τρόπο αναφέρθηκε στον βίο του Αγίου Αθανασίου. Κλείνοντας τον λόγο του ο Πανοσιολογιώτατος είπε “Ο Άγιος δίδαξε ότι ο άνθρωπος πρέπει να φυλάττει την “κατ’ εικόνα” Θεού δημιουργία του και να αγωνίζεται για το “καθ’ ομοίωσιν”- την αγιότητα”.

Στη Θεία Λειτουργία παρευρέθηκαν ο Δήμαρχος της πόλεως κ. Νίκος Νικολαϊδης, Δημοτικοί σύμβουλοι, εκπρόσωποι του Στρατού και της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λεμεσού, σημαιοφόροι μαθητές από όλα τα σχολεία της πόλεως μας, άλλοι επίσημοι και πλήθος κόσμου.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων