26/12/2018 26/12/2018 “Ζώντας σε απρόσιτο φως, ο Θεός τον Δεκέμβριο εμφανίστηκε στον κόσμο. Ο άνθρωπος είδε το ένδοξο μυστήριο του Θεού στον άνθρωπο, τον Δημιουργό στη δημιουργία, τον Κύριο του ουρανού και της γης – στην εικόνα ενός υπαλλήλου σε μια φτωχή φάτνη. Με τον ερχομό Του, ο Θεός δεν δείχνει δύναμη και δόξα, για να μην...
26 Δεκεμβρίου, 2018 - 8:11
Τελευταία ενημέρωση: 26/12/2018 - 8:12

Εκκλησία Πολωνίας: Μην αφήνετε την καρδιά σας λυπημένη

Διαδώστε:
Εκκλησία Πολωνίας: Μην αφήνετε την καρδιά σας λυπημένη

“Ζώντας σε απρόσιτο φως, ο Θεός τον Δεκέμβριο εμφανίστηκε στον κόσμο. Ο άνθρωπος είδε το ένδοξο μυστήριο του Θεού στον άνθρωπο, τον Δημιουργό στη δημιουργία, τον Κύριο του ουρανού και της γης – στην εικόνα ενός υπαλλήλου σε μια φτωχή φάτνη. Με τον ερχομό Του, ο Θεός δεν δείχνει δύναμη και δόξα, για να μην σκοτώσει την ανθρωπότητα. Ο Θεός δεν αποκάλυψε τον εαυτό του στη φωτιά, με θόρυβο ή βροντή, έτσι ώστε η ανθρωπότητα να μην καεί. Αυτός, ο Κύριος των ουρανών και της γης, εμφανίστηκε ως παιδί σε μια φτωχή σπηλιά”, αναφέρει στη Χριστουγεννιάτικη εγκύκλιο το Ιερό Συμβούλιο Επισκόπων της Πολωνικής Αυτοκέφαλης Ορθόδοξης Εκκλησίας

“Αδελφοί και Αδελφές! Κατά την έλευση του Χριστού του Σωτήρος, η αλήθεια της αποκάλυψης του Θεού ήρθε στη Γη”, αναφέρει μεταξύ άλλων και προσθέτει:

“Μην αφήνετε την καρδιά σας λυπημένη. Ας αποδεχθούμε όλα αυτά με πίστη και ελπίδα για Θεία Πρόνοια. Εκείνοι που αγαπούν τον Κύριο, έχουν ειρήνη στην ψυχή και αποδέχονται τη βοήθεια του. Αρκεί ένας άνθρωπος στη ζωή του να εισέλθει στο καλό δρόμο του Χριστού και θα βασιλεύσει στην ψυχή του.  Η συμφιλίωση με τον Θεό ανοίγει τον δρόμο για τη συμφιλίωση του ανθρώπου με τη συνείδησή του, η οποία – σύμφωνα με τη διδασκαλία των Αγίων Πατέρων – είναι η φωνή του Θεού στον άνθρωπο”

“Αδελφοί και Αδελφές! Τελειώσαμε το έτος 2018. Ήταν μια σημαντική περίοδος στη ζωή της χώρας μας και της Εκκλησίας. Ήταν η 100η επέτειος της ανεξαρτησίας της Πολωνίας. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, η Ορθόδοξη Εκκλησία έλαβε ανεξαρτησία, δηλαδή αυτοκεφαλία. Αναφέραμε επίσης τα δύσκολα χαρτιά αυτής της περιόδου – την καταστροφή των ναών μας, τα διάφορα είδη δίωξης και καταπίεσης.

Εισερχόμαστε το έτος 2019, στο οποίο θα είναι 80 χρόνια από την αρχή του Β ‘Παγκοσμίου Πολέμου, που κατέστρεψε την εκκλησία μας στα ίδια τα θεμέλιά της. Έχει αγγίξει όλα τα στοιχεία της ζωής της εκκλησίας. Μόνο ο μητροπολίτης και ένας επίσκοπος που ήταν σε κατ ‘οίκον περιορισμό παρέμειναν στην Εκκλησία. Η μοναστική ζωή, οι κλειστές πνευματικές σχολές καταστράφηκαν και οι ενορίες παρέμειναν χωρίς τον κλήρο, ο οποίος γνώρισε συλλήψεις και απελάσεις”.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων