29/10/2019 29/10/2019 Συνεχίζονται οι εργασίες στον Ιερό Ναό της Αγίας Σοφίας στη Βαρσοβία, με την ολοκλήρωση της αγιογράφησης στον κεντρικό θόλο του καθεδρικού ναού. Η εκκλησία, η οποία έχει σχεδιαστεί στα πρότυπα της Αγίας Σοφίας στην Κωνσταντινούπολη, έχει πέντε θόλους, με τον κύριο θόλο να φτάνει το ύψος των 71 ποδών. Επίσης, ολοκληρώθηκε η πέτρινη πρόσοψη του...
29 Οκτωβρίου, 2019 - 13:36
Τελευταία ενημέρωση: 29/10/2019 - 13:37

Από την αγιογράφηση της Αγ. Σοφίας στη Βαρσοβία

Διαδώστε:
Από την αγιογράφηση της Αγ. Σοφίας στη Βαρσοβία

Συνεχίζονται οι εργασίες στον Ιερό Ναό της Αγίας Σοφίας στη Βαρσοβία, με την ολοκλήρωση της αγιογράφησης στον κεντρικό θόλο του καθεδρικού ναού.

Η εκκλησία, η οποία έχει σχεδιαστεί στα πρότυπα της Αγίας Σοφίας στην Κωνσταντινούπολη, έχει πέντε θόλους, με τον κύριο θόλο να φτάνει το ύψος των 71 ποδών.

Επίσης, ολοκληρώθηκε η πέτρινη πρόσοψη του δυτικού τοίχου.

Πρόσθετες εργασίες στο καμπαναριό της εκκλησίας θα πραγματοποιηθούν στο εγγύς μέλλον.

Η κατασκευή της εκκλησίας ανακοινώθηκε για πρώτη φορά τον Φεβρουάριο του 2015 και ο θεμέλιος λίθος ετέθη στις 5 Δεκεμβρίου 2015 από τον Μητροπολίτη Βαρσοβίας και Πάσης Πολωνίας κ. Σάββα. Είναι η πρώτη νέα ορθόδοξη εκκλησία που χτίζεται στην Πολωνία εδώ κι έναν αιώνα.

Η πρώτη Λειτουργία στον Ιερό Ναό πραγματοποιήθηκε τον Μάιο του 2018 από ιεράρχες των Εκκλησιών της Πολωνίας, του Οικουμενικού Πατριαρχείου, της Ουκρανίας και της Ρωσίας

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων