23/10/2020 23/10/2020 Με τις αμβλώσεις στην Ελλάδα να έχουν φτάσει σε επίπεδα γενοκτονίας, αλλά ο νόμος να τις επιτρέπει έως και πριν την 12η εβδομάδα, η Πολωνία έρχεται να δείξει ότι σέβεται την ανθρώπινη ζωή ίσως περισσότερο από εμάς. Το Συνταγματικό Δικαστήριο της χώρας έκρινε αντισυνταγματικό ένα άρθρο του νόμου, που επιτρέπει την άμβλωση σε περίπτωση δυσπλασίας...
23 Οκτωβρίου, 2020 - 8:48
Τελευταία ενημέρωση: 23/10/2020 - 9:26

Αυστηροποιείται ο νόμος περί αμβλώσεων

Διαδώστε:
Αυστηροποιείται ο νόμος περί αμβλώσεων

Με τις αμβλώσεις στην Ελλάδα να έχουν φτάσει σε επίπεδα γενοκτονίας, αλλά ο νόμος να τις επιτρέπει έως και πριν την 12η εβδομάδα, η Πολωνία έρχεται να δείξει ότι σέβεται την ανθρώπινη ζωή ίσως περισσότερο από εμάς.

Το Συνταγματικό Δικαστήριο της χώρας έκρινε αντισυνταγματικό ένα άρθρο του νόμου, που επιτρέπει την άμβλωση σε περίπτωση δυσπλασίας του εμβρύου, αυστηροποιώντας ακόμα περισσότερο τον νόμο για τις εκτρώσεις. Ένας εκ των φορέων που πρωτοστάτησε στο να συζητηθεί και να έρθει στο Συνταγματικό Δικαστήριο αυτό το ζήτημα ήταν και η Ορθόδοξη Εκκλησία της Πολωνίας με τον Μητροπολίτη Βαρσοβίας και πάσης Πολωνίας κ. Σάββα.

Η πρόεδρος του δικαστηρίου έκανε λόγο για «ασυμβίβαστη» με το Σύνταγμα της χώρας ρύθμιση.

Σε δύο περιπτώσεις επιτρέπεται η άμβλωση στην Πολωνία πλέον

Οι δύο περιπτώσεις κατά τις οποίες επιτρέπεται η άμβλωση στην Πολωνία πλέον είναι: όταν υπάρχει κίνδυνος θανάτου θανάτου για την έγκυο και σε περίπτωση κύησης που προέκυψε από βιασμό ή αιμομιξία.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, η Πολωνία, μια χώρα 38 εκατομμυρίων κατοίκων, κατέγραψε επίσημα το 2019 μόνο σχεδόν 1.000 περιπτώσεις άμβλωσης, η συντριπτική πλειοψηφία των οποίων είχε επιτραπεί λόγω της μη αναστρέψιμης δυσπλασίας των εμβρύων.

Ωστόσο, σύμφωνα με μη κυβερνητικές οργανώσεις, ο αριθμός των αμβλώσεων που πραγματοποιούνται παράνομα στην Πολωνία ή σε κλινικές του εξωτερικού μπορεί να φθάνει σχεδόν τις 200.000 ετησίως!

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων