08/04/2021 08/04/2021 Τον νεοαναγειρόμενο  Ιερό Καθεδρικό Ναό της Αγίας Σοφίας στη Βαρσοβία επισκέφθηκε ο Μητροπολίτης Βαρσοβίας και Πάσης Πολωνίας κ. Σάββας προκειμένου να διαπιστώσει ιδίοις όμμασι την πορεία των εργασιών. Στην παρούσα φάση τοποθετείται το δάπεδο στο κεντρικό τμήμα του ναού και εγκαθίσταται το ηχοσύστημα ενώ συνεχίζονται οι παρεμβάσεις στον εσωτερικό και εξωτερικό χώρο. Η Εκκλησία με...
08 Απριλίου, 2021 - 12:53
Τελευταία ενημέρωση: 08/04/2021 - 12:39

Αυτοψία του Μητροπολίτη Βαρσοβίας στην Αγία Σοφία

Διαδώστε:
Αυτοψία του Μητροπολίτη Βαρσοβίας στην Αγία Σοφία

Τον νεοαναγειρόμενο  Ιερό Καθεδρικό Ναό της Αγίας Σοφίας στη Βαρσοβία επισκέφθηκε ο Μητροπολίτης Βαρσοβίας και Πάσης Πολωνίας κ. Σάββας προκειμένου να διαπιστώσει ιδίοις όμμασι την πορεία των εργασιών.

Στην παρούσα φάση τοποθετείται το δάπεδο στο κεντρικό τμήμα του ναού και εγκαθίσταται το ηχοσύστημα ενώ συνεχίζονται οι παρεμβάσεις στον εσωτερικό και εξωτερικό χώρο.

Η Εκκλησία με ανακοίνωσή της ευχαριστεί όλους όσου στηρίζουν οικονομικά αυτή την προσπάθεια, συνεισφέροντας από το υστέρημά τους.

Τα εγκαίνια του ναού πραγματοποιήθηκαν τον περασμένο Σεπτέμβριο σχεδόν πέντε χρόνια μετά την τοποθέτηση του θεμέλιου λίθου από την Α.Θ.Π τον Οικουμενικό Πατριάρχη  κ.κ Βαρθολομαίο.

Τα εγκαίνια τέλεσε ο Μητροπολίτης Βαρσοβίας και Πάσης Πολωνίας κ. Σάββας.  Ο Μακαριώτατος κατά την ομιλία του μίλησε για τον νέο ναό, αλλά και στο πόσο σημαντική είναι η Θεία Λειτουργία για την ζωή των ανθρώπων και έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην Αγία Σοφία στην Κωνσταντινούπολη: “Η Αγία Σοφία στη Βαρσοβία αποτελεί μια μικρογραφία της Αγίας Σοφίας στην Κωνσταντινούπολη.  Μάθαμε με πόνο ότι ο ναός μετατράπηκε σε τζαμί.  Με το θέλημα του Θεού, έχουμε ένα αντίγραφο αυτού του υπέροχου μνημείου της Κωνσταντινούπολης εδώ στη Βαρσοβία, στην καρδιά της Ευρώπης” υπογράμμισε.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων